Yok artık ! Türkçe'yi Türkçe'ye çevirdi

Yok artık ! Türkçe'yi Türkçe'ye çevirdi

Galatasaray'ın Atletico Madrid maçı öncesinde İspanya'da yaptığı basın toplantısına tercüman krizi damga vurdu.

Atletico Madrid'in Galatasaray için ayarladığı tercüman basın toplantısında futbolculara yöneltilen soruların yanıtlarını özetleyip kendine göre yorumlarken, 'yarınki maç' yerine 3 kez 'yarınki parti' ifadesini kullandı.

"TÜRKÇE'Yİ TÜRKÇE'YE ÇEVİRDİ!"
Aynı tercüman basın toplantısının ardından Muslera'nın bir televizyon kanalında yaptığı röportajda sorulan Türkçe soruları kendisine Türkçe olarak çevirdi. Yaşanan krizin ardından basın mensuplarının isteği üzerine Taffarel'in basın toplantısında Türkçe çeviriyi İdari Menajer Mert Çetin yaptı.

"BURAYA TURİSTİK ZİYARETE GELMEDİK"
Yarınki maçın zor olacağını ve bunun farkında olduklarını söyleyen Taffarel : "Çok zor bir maç olacak. Bunu biliyoruz. Ancak her şey bizim elimizde. Şu anda Benfica'nın 9, Atletico'nun 7, bizim ise 4 puanımız var. Onlar bizi nasıl İstanbul'da yendi ise biz de burada Atletico Madrid'i yenebiliriz.

Kimse buraya turistik seyahate geldiğimizi düşünmesin. Kendimize güvenerek, inanarak kazanmak için geldik. Buraya tatil için gelmedik. Atletico Madrid'in gücünü inkar edemeyiz. Zor bir rakibe karşı oynayacağız. Her sahada olduğu gibi kazanmaya geldik. İyi hazırlandık. Yarınki maçta ümitsiz olmak gibi bir şey yok. Buna gerek de yok. Kazanmaya geldik" ifadelerini kullandı.

"DURAN TOPLARDA ÇOK ÖNEMLİ SİLAHLARI VAR"
Taffarel Atletico Madrid forvetlerinin İspanya'da eleştirilmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Gol atma anlamında forvetlere yüklenmemem gerekiyor. Duran toplarda Atletico Madrid'in elinde çok önemli silahları var. Biz de dersimizi en iyi şekilde çalıştık. Ellerinde Godin gibi bir silah var. Ancak bu bir kriz ise umarım bu kriz bizim maçta da devam eder" dedi.

"DENİZLİ BURAYA GELİRSE BİZE GÜÇ KATAR"
Taffarel Mustafa Denizli ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine şunları söyledi: "Yeni hocamız Mustafa Denizli ile konuşmamız olmadı. Maça gelme ihtimali var. Öyle olursa otele gelecektir. Burada olsa daha farklı olabilirdi. Ne ilk 11 ne de başka konuda Mustafa Denizli ile bir görüşmemiz olmadı.
Buraya gelip bizle konuşur ve yanımızda olursa bize mutlaka güç katacaktır."

Hürriyet