Yok artık dedirten haber !

Yok artık dedirten haber !

Tavşanlı Linyitspor-Ümraniyespor maçında ilginç bir olay yaşandı.

Tavşanlı Linyitspor'un 21 Aralık'ta oynadığı Ümraniyespor maçında, teknik direktör Ümit Turmuş ile kendisine sözlü tacizde bulunan bir taraftar birbirlerinden şikayetçi oldu. Şikayet dilekçeleri geri çekilse de Turmuş, 6222 sayılı yasa gereği ceza aldı. Ümit Turmuş artık hiçbir maça gidemiyor. Gidemediği gibi, Tavşanlı Linyitspor'un her maçında karakola gidip imza vermek zorunda.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 21 Aralık Pazar günü oynanan TKİ Tavşanlı Linyitspor-Ümraniyespor maçında, ev sahibi takımın teknik direktörü Ümit Turmuş'un başına gelen bir olay 'bu kadarı ancak Türkiye'de olur' dedirtti. 4-1 mağlup oldukları karşılaşmanın ardından istifa eden Turmuş, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"O ŞAHIS MAÇTAN ÖNCE BAĞIRIP BENİ TACİZ ETTİ"
"Ümraniyespor maçının başlamasına dakikalar kala, sonradan adının Enis Akgün olduğunu öğrendiğim bir şahıs, yedek kulübemizin olduğu yere gelip bana bağırıp taciz etmeye başladı. Ben de 'Maç öncesi moralimizi bozuyorsun, susar mısın' diye tepki gösterdim. Arkasından polislere, 'Bu şahıstan şikayetçiyim' dedim. Ben böyle yapınca o da bu işlerde profesyonel tabii (!) benden şikayetçi oldu. Maçtan sonra karakola gidip karşılıklı ifade verdik. Birkaç gün sonra bu şahıs birilerini devreye sokarak gelip benden özür diledi. Ben de özrünü kabul ettim, karakola gidip şikayet dilekçelerimizi karşılıklı geri aldık.

"KARAKOLDAN ARAYIP NİYE İMZA VERMEDİĞİMİ SORDULAR"
3-4 gün önce Tavşanlı'dan bir spor polisi beni aradı; 'Hocam, sistemde adınız görünüyor; Tavşanlı Linyitspor'un 18 Ocak'ta Yeni Malatyaspor ile oynadığı maçta karakola gidip imza vermeniz gerekiyormuş ama gitmemişsiniz' dedi. Ben de, 'Şaka mı yapıyorsunuz? Benim ne işim var karakolda!' cevabını verdim. Meğerse bana 6222 sayılı yasa gereği ceza vermişler. Polis memuruna, 'Bu yasa benim gibi futboladamlarını korumak için çıkarılmış, bu olayda mağdur olan biri varsa, o da benim. Üstelik şikayet dilekçelerimizi karşılıklı geri almışız' diye isyan ettim. Fakat yapacak bir şey yok...

1-578.jpg

Antalya 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nden Ümit Turmuş'a gelen duruşma tebligatı.

"3 MART'TA KÜTAHYA'DA DURUŞMAYA GİTMEM GEREKİYOR"
İkamet yerim Antalya olduğu için geçtiğimiz günlerde bana Antalya 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nden bir tebligat geldi. 3 Mart'ta Kütahya'ya gidip 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada ifade vermem gerekiyormuş! Ben teknik direktörüm ama nisan ayına kadar maçlara gitmem yasak. Tavşanlı Linyitspor'un maçlarının olduğu günlerde, hem maç öncesinde hem de devre arasında karakola gidip imza vermeliymişim. Üstelik Tavşanlı'nın şu günlerde haftada 3 gün maçı var. 3 gün ben karakola gidip geleceğim!"

"BEN CEZA ALDIM AMA TARAFTARA CEZA VERİLMEDİ"
Bu sözlerinin ardından Ümit Turmuş'a, "Peki herhangi bir takımdan teknik direktörlük teklifi alırsanız ne olacak, takımınızın başında sahaya çıkabilecek misiniz?" sorusunu yönelttik. Turmuş, bu soruyu kendisinin de yetkililere sorduğunu belirtip şu cevabı verdi:
"Herhangi bir takımla anlaşırsam, sadece çalıştığım takımın maçlarına gidebiliyorum. Diğer hiçbir maça gidemiyorum. Tavşanlı Linyitspor'un maçlarının olduğu günlerde, maç öncesi ve devre arasında karakola gidip imza veriyorum. Üstelik deplasman, iç saha da fark etmiyor. Tavşanlı'nın her maçında böyle!"

Ümit Turmuş, ceza almasına neden olan Enis Akgün adlı taraftarın dün TKİ Tavşanlı Linyitspor-Hacettepe maçını tribünden izlediğini sözlerine ekledi.

Hürriyet