Yılmaz Vural'ın ligde kalma hesabı

Yılmaz Vural'ın ligde kalma hesabı

Yılmaz Vural, ligde kalmaları için kalan 13 haftada 22 puan toplamaları gerektiğini belirtti.

Kardemir Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, ligde kalmaları için kalan 13 haftada 22 puan toplamaları gerektiğini belirterek, "Trabzonspor maçı bunun bir başlangıcı olacak" dedi.

Kardemir Karabükspor, Pazartesi günü deplasmanda Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tesislerinde sürdürdü. Teknik direktör Yılmaz Vural yönetiminde yapılan antrenmana sakatlıkları bulunan Tanju, Erdem ve Emre Güngör katılmadı. Hakan, Emre Özkan, Aykut Akgün ve Alpay ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.
 
Antrenmanı izleyen taraftarlar, teknik direktör Yılmaz Vural'a çiçek verdi. Gazetecilere açıklama yapan Vural, kalan 13 maçı 4'er maçlık 3 dilim halinde düşündüklerini söyledi, şöyle konuştu: "3 dilimimiz var ve bu 12 maç eder. Geriye sadece Kayseri Erciyesspor maçı artıyor. Bizim bu her 4 maçtan 7 puan toplamamız lazım. Bu da toplamda 21 puan eder. Hala daha 38 puan yetmiyorsa Kayseri Erciyesspor'dan da en az 1 puan almamız gerekecek. Böyle bakarsak Trabzonspor maçı bunun bir başlangıcı olacak. Tasarladığımız ilk periyodun içinde Trabzonspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyesspor ve Konyaspor var. Bizim buradan 7 puan almamız icap ediyor. Ondan sonraki 4 ve ondan sonraki 4 maçımızda da 7'şer puan almamız gerekiyor."
 
'KAZANMANIN DÜŞMANI ENDİŞE VE KORKUDUR'
Başarmanın adının 'kazanmak' olduğunu oyuncularına söylediğini ifade eden Vural, "Çok çalışmak başarmak anlamına gelmiyor. Kazanmak gerekiyor. Kazanmanın da en büyük düşmanı endişe ve korkudur. Bu olmayacak. Tüm takımlar kadro yapısı olarak bir birinden çok farklı değil. Detaylarla maç kazanılıyor. Detaylar doğruya dönse kötü sonuçlar olmaz. Tolunay Kafkas'ın da bireysel hatalara bir şey yapılamıyor gibi şikayetleri vardı. Bu dikkatsizlikler ve konsantrasyon bozukluğu hep endişe ve korkudan kaynaklanıyor. Bu takım hangi takımla oynarsa oynayasın kazanma duygusu ile sahaya çıkmalı ve kesinlikle, 'eyvah ben kaybedersem' diye düşünmemeli. Bu mantıkla çalışmalarımız sürecek."
Kardemir Karabükspor'un çalıştırdığı 25'inci takım olduğunu hatırlatan Vural, "Hiçbir takımın oyuncu grubu beni çiçekle karşılamadı. Bu beni çok duygulandırdı. Demek ki bir kabullenme olmuş. Oyuncuların, 'gelmenizden memnunuz' gibi ifadeleri var. Bu beni daha çok motive etti. İnşallah hep birlikte takımımızın ligde kalmasını sağlayacak puanı alırız. Bu zorlu etabı geçmek, başarmak zorundayız. Bu ciddiyetle olaya bakıyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun. Tabii diğer takımların da düşünceleri bizden farklı değil. Ama iyi niyetin, karşılıklı sevgi ve saygının olduğu yerde her şey olur" diye konuştu.