Yılmaz Vural'dan olay sözler!

Yılmaz Vural'dan olay sözler!

Karabükspor Teknik direktörü Yılmaz Vural, Volkan Demirel ve Ömer Toprak'a ağır kelimeler kullandı.

Karabükspor Teknik direktörü Yılmaz Vural, hem ligde kalan son 9 haftayı, hem de milli takımı değerlendirirdi, yine çarpıcı tespitlerde bulundu.

VOLKAN DEMİREL’E GÖNDERME YAPTI
 Kardemir Karabükspor teknik direktörü Vural, Türk milli takımının Hollanda ile oynayacağı maç için açıklamalarda bulunurken, artık olayların normal karşılanmasına şaşırdığını belirtti.

Vural Ömer Toprak’ın milli takıma gelmemesi ve Volkan Demirel’in milli maçı terk etmesini eleştirirken, “Milli takım bu kadar olaylara gebe bir yer değildi. Şimdi bakın Ömer’i çağırıyorsunuz gelmiyor. Bir oyuncumuz sahadan çıkıyor gidiyor. Türkiye’de böyle bir şey olduğunda ortalık karışır insanlar birbirine girerdi,  şimdi alıştı insanlar. Çok doğal karşılanmaya başlandı. Sanki kulüp takımı gibi nasıl kulüp maçında bir arkadaşınız sahadan çıktıysa, milli takımda da bir arkadaşınız sahadan çıkabiliyor. Bu nasıl bir sorumsuzluk? Bir oyuncuyu çağırıyorsunuz milli göreve, ‘efendim öbürü varsa ben gelmem’ diyebiliyor. Yani böyle saçmalıklar içerisinde maça hazırlanılıyor” dedi.

“EZİLMİŞLİK HALKIN BÜNYESİNE YERLEŞTİ”
 “İlk defa Avrupa kupalarında 3 takım birden gidecek ve biz oraya gidememe gibi bir risk yaşıyoruz” diyen Vural eleştirilerine şöyle devam etti;
 “İki takım giderken en iyi 2. olalım derdik, olamadığımız zaman ne kadar üzülürdük. Zaman zaman başardığımız olurdu, başaramadığımızda problemler çıkardı. Şimdi 3 takım gidiyor ve Türk milli takımı Avrupa şampiyonasında olacak diye düşünürken, böyle bir durumla karşı karşıyayız. Umarım en azından 3. olarak oraya gitme şansı yakalarız. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Ezilmişlik halkın bünyesine yerleşti.  Kendi akışına bırakılmış her şey gidiyor. Ben böyle bir dağınıklığı daha öncesinde görmedim. Hepimiz hazırlandık milli maçlara, o havaya girerdik. Şimdi ben kendi adıma böyle hissedemiyorum. Bunda tabii ki bu işin başındaki oyuncuları ve teknik direktörü suçlamak, onları bu işin sorumlusu gibi göstermek asla öyle bir düşünce yok ama milli takım havasını kaybetti”.

“BİZE FUTBOL LAZIM”
 Futbolun tekrar eski havasına dönmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyleyen Vural, “Yoksa böyle önemli bir sosyal olayı kaybetmek üzereyiz. Bundan ötesinde söylenecekler, aslı astarı olmayacak söylemler olarak kalır. Bize futbol gerekiyor, bize futbol lazım, Karabük’ lazım, Türkiye ye lazım. Çünkü futbol bir spor değil, hep söylüyorum, bu sosyal bir olay. Bundan mahrum kalmamamızda fayda var” dedi.

“GALATASARAY BİZİ BÖYLE GÖREÜYOR, BU AVANTAJ..”
 Milli maç arasından sonra karşılaşacakları Galatasaray maçını da yorumlayan Vural, maçın favorisinin kağıt üzerinde sarı kırmızılı ekip olarak görüldüğünü ifade ederken, “Galatasaray lig lideri ve 50 küsur puanı var ve 18 puanlı, sondan ikinci takımla oynuyor . Böyle bir avantajımız da var, biz onların gözünde bu durumdayız. Ben kimle konuşsam Karabükspor düştü diyemiyor çünkü  biliniyor ki futbolda kesin konuşmanın bir getirisi yok. 27 puanın durduğu yerde 45 puana da ulaşabilirsiniz, sizi kurtaracak puanı da alabilirsiniz veya alamıyorsanız zaten bu ligde yoksunuz” ifadelerini kullandı.

“UYUYA KALDIM, GARDIM DÜŞTÜ”
 Çok iyi bir hazırlık döneminde olduklarının da altını çizen Vural, “Ben bile hayatımda gündüz hiç uyumam ama yorgunluktan ilk defa burada uyudum. Yani gardım düştü. Ama Galatasaray’a yönelik ciddi bir çalışma yapıyoruz” dedi.

Takımın Galatasaray maçına kadar görünen sorunlarını çözmek istediklerini ifade eden Vural, “Çok şükür kondisyon sorunu yok ama taktiksel anlamda ufak tefek değişikliklere gittik. Özellikle Konyaspor maçının ikinci devresinde yaptığımız değişimle birlikte, ofansif anlamda ne yapabiliriz, kazanma adına neler yapabiliriz gibi çalışmalar yapıyoruz. Sanırım Galatasaray maçına takımın taktiksel anlamda da, fiziksel anlamda da sorunu olmayacak” diye konuştu.

“ASIK SURAT GÖRMEK İSTEMİYORUM” EMRİ VERDİ
 Psikolojik durumları açısından da aralarında konuştuklarını ifade eden Vural, “Bütün idari ve teknik personel ile konuştuk, hepsine, ‘Hiç kimsede asık surat görmek istemiyorum. Bu takım daha 27 puana talip. Dolayısı ile matematiksel olarak ne zaman bizim pozisyonumuz kesinleşir o zaman yapacak bir şey yok ama bu umut yaşadığı sürece bunu taraftarıyla, çalışanı ile, yönetimi ile, oyuncusu ile sürdürmemiz ve bu konuya asılmamız lazım’ dedim.  Bu takım benim olduğum dönemde 4. maçını yaptı. Akhisar maçını bir tarafa koyarsak diğer 3 maçın üçünü de kazanabilirdi. Yani bir şansızlık ve yaptığımız hatalar, ufak tefek şeyler nedeniyle kaybedildi puanlar. Bir yerde dönecek bu şanssızlığımız biliyorum çünkü bu gücü var takımın. Dolayısıyla 12 maçlık bir aradan sonra Galatasaray maçı bizim için inşallah iyi bir başlangıç olur” ifadelerini kullandı.

“BİR ŞEY DENEYECEĞİZ”
 Milli ara nedeniyle bu hafta sonu Boluspor ile özel maç yaparak Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdüreceklerini ifade eden Vural, “İyi bir hazırlık maçı olacak, onlar da kendi liglerinde iyi bir takım. Benim en azından tüm oyuncularımı oynatıp, ciddi maç öncesinde son defa durumlarını görme şansım olacak. Uygulamak istediğimiz bir olay var ve onu deneyeceğiz” dedi.

Vural, kırmızı mavili ekipte eksiğin milli takımlara giden oyuncular olduğunu ve Vural İbrahim, Musa, kaleci Aziz, Samba Sow ile Traore’nin milli takımlarda olduğunu hatırlatırken, “Samba ve Traore ayın 31’inde maç oynayacaklar. 28’inde de bir maçları varmış bir de 31’inde. Onların dönüşleri galiba 1 nisan veya 2 Nisan’ı bulur, şu an 20 tane oyuncu ve 3 kaleci ile çalışıyoruz. Yalnız Tanju’nun ufak bir sıkıntısı oldu, kasığında bir yırtığı var. Onun dışında bütün oyuncular antrenmanda ve tempolu çalışıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Ajansspor