Yılın transferi bitti !

Yılın transferi bitti !
Güncelleme:

Juventus, Napoli'de forma giyen Higuain'i 90 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödeyerek transfer etti.

Juventus Kulübü, resmi internet sitesinden "Hoş geldin Pipita"  başlığıyla yaptığı açıklamada, 28 yaşındaki Higuain'i, gelecek iki sezonda  ödenmek üzere 90 milyon avro serbest kalma bedeliyle transfer ettiğini duyurdu.
 
Açıklamada, Arjantinli golcü oyuncunun, Juventus ile 5 yıllık kontrat  yaptığı kaydedildi.
 
Bu arada, yıldız futbolcunun Juventus'a transferini ilk duyuran, son 3  sezondur formasını giyip, geçen yıl 36 golle gol kralı olduğu eski takımı Napoli  oldu. Napoli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Juventus'un, Higuain'in  sözleşmesindeki serbest kalma bedeline ilişkin maddeden yararlanarak, transferi  bitirdiğini belirtti.
 
İtalyan basını, kendisini 5 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan  Gonzalo Higuain'in yıllık 7,5 milyon avro kazanacağını yazdı. Basın, önceki gün  de Higuain'in, İspanya'nın başkenti Madrid'de sağlık kontrolünden geçtiğini ve  İtalya'nın Torino şehrinde de kalacağı evi seçtiğini yazmıştı.
 
İtalya'nın en pahalısı Higuain

 
Napoli'ye, Higuain için 90 milyon avro ödeyen Juventus'un son yıllarda  izlediği transfer politikasında, verdiği bu meblağ en yüksek bonservis bedeli  olarak kayıtlara geçti.
 
Kendisi için verilen astronomik serbest kalma bedeliyle Higuain,  "İtalya Serie A'da en fazla bonservis bedeli ödenen oyuncu" unvanının sahibi  oldu.
 
Ayrıca Higuain, dünyada, 2013-2014 sezonunda Real Madrid'in, İngiliz  takımı Tottenham'dan 101 milyon avro ile aldığı Galli oyuncu Gareth Bale ve  2009-2010 sezonunda Manchester United'dan, Real Madrid'e 94 milyon avroya  transfer olan Portekizli Cristiano Ronaldo'dan sonraki en pahalı üçüncü transfer  konumuna yükseldi.