''Yenilseydik ligden kopacaktık''

''Yenilseydik ligden kopacaktık''

Hasan Hilmi Öksüz, Osmanlıspor karşılaşmasının son şansları olduğunu daha önce söylediğini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Osmanlıspor'u 2-1 mağlup eden Kasımpaşa'nın başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz "Yenilseydik ligden kopacaktık." dedi.

Karşılaşmayla ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulunan Hasan  Hilmi Öksüz, Osmanlıspor karşılaşmasının son şansları olduğunu daha önce  söylediğini ifade ederek, "Yenilmeyecek takım yoktur. Bunu başarabileceğimizi  söylemiştim. Bizim için çok önemli bir maçtı. Olmazsa olmazdı. Futbolcular yaptıkları fedakarlıkların sonucunu aldı. Osmanlıspor'un önemli bir Avrupa maçı  vardı. ben yorgunluğu çok fazla kabul etmiyorum. Harika bir sonuç oldu.  Yenilseydik ligden kopacaktık." ifadelerini kullandı.
 
"Takımın ahenginin oturması için zaman ihtiyacımız vardı"
Hasan Hilmi Öksüz, Kasımpaşa'nın elinde önemli bir kadro bulunduğunu  söyledi. Transfer ettikleri oyuncularla birlikte takımda bulunan 6-7  futbolcunun kendi milli takımlarında direk forma giydiğini belirten Öksüz,  transferlerin geç yapılmasının takımı zor duruma soktuğunu kaydetti.
 
Takımın birbirini tanıması için zamana ihtiyacı olduğunu ve takım olma  yolunda ilerlediklerini dile getiren Öksüz, "Sıradan bir kadroya sahip değiliz.  Elimizdeki futbolcular deneyimli ve tecrübeli oyuncular. Sorun bunların 5  tanesini son haftada transfer etmiş olmamız. Transfer ettiğimiz oyuncular içerisinde 2 tanesi hala sakat. Osmanlıspor maçında kimse oyun disiplininden  kopmadı. Takım olmayı başardık. Takımın ahenginin oturması için zaman ihtiyacımız  vardı. Futbolcular gereğini ortaya koydu." değerlendirmesinde bulundu.
 
Deplasmanda ilk galibiyet
Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında namağlup 3 takımdan biri unvanına  sahip Osmanlıspor'a konuk olan Kasımpaşa, rakibini yenerek ilk deplasman  galibiyetini elde etti.
 
Ankara temsilcisiyle oynadığı karşılaşma öncesinde topladığı 5 puanla  17. basamakta yer alan lacivert-beyazlılar, kazandığı galibiyetle 15. sıraya  yükseldi.
 
İstanbul temsilcisi, Osmanlıspor karşılaşmasından önce deplasmanda  oynadığı 3 maçı da kaybetmişti.
 
158 gün sonra deplasman galibiyeti
Ligin ilk 7 haftasında yenilgi yüzü görmeyen üç takımdan biri olan  Osmanlıspor'u 2-1'lik skorla geçen Kasımpaşa, ligde 158 gün sonra ilk deplasman  galibiyetini aldı.
 
Süper Lig'e deplasmanda Trabzonspor mağlubiyetiyle başlayan  lacivert-beyazlılar, ardından sırasıyla Medipol Başakşehir ve Bursaspor'a  yenilmişti.
 
İstanbul temsilcisi, Osmanlıspor maçından önce kaybettiği 3  karşılaşmada 1 gol kaydederken, kalesinde 6 gol görmüştü. Kasımpaşa, ligdeki son galibiyetini ise sansasyonel bir skorla  Trabzonspor'a karşı elde etmişti.
 
Lacivert-beyazlılar, geçtiğimiz sezonun kapanış maçında deplasmanda  bordo-mavilileri 6-0 ile mağlup etmişti.
 
"Paşa" kalesini kapadı
Sezona teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde başlayan Kasımpaşa,  son 4 haftada savunmada etkili bir performans sergiledi.
 
Ligin ilk 3 haftasında kalesinde 6 gol gören lacivert-beyazlılar, Rıza  Çalımbay'ın ayrılışının ardından teknik direktör Kemal Özdeş'i takımın başına  getirdi.
 
Özdeş yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmada sahasında Fenerbahçe'den 5  gol yiyen İstanbul temsilcisi, bu maçın ardından oynadığı 4 maçta ise 3 kez  rakibine gol izni tanıdı.
 
Kasımpaşa, bu 4 karşılaşmada 2 galibiyet, bir beraberlik ve bir  mağlubiyet alırken rakip filelere 5 gol bıraktı.
 
Geçtiğimiz sezon defansın ortasında oynayan Omeruo'nun takımdan  ayrılmasının ardından Otigba'yı transfer eden lacivert-beyazlılar, savunmanın  göbeğinde istikrarlı bir grafik çizdi.
 
Lacivert-beyazlıların bu sezon oynadığı 8 karşılaşmada da, Otigba-Titi  ikilisi defansın ortasında görev aldı.