''Yeniköy Kasabı'' dendi, kahraman oldu

''Yeniköy Kasabı'' dendi, kahraman oldu

2010 Dünya Kupası'nda İspanya'yı zafere ulaştıran Vicente Del Bosque ülkesinde halk kahramanı ilan edildi...

Tecrübeli teknik adam, dünya basınında manşetleri süslerken, İspanya'ya oynattığı futbolla büyük övgü aldı.

MANAV BİLE DENMİŞTİ


Oysa ki Del Bosque, 5.5 yıl önce ülkemizden adeta kovularak gönderilmişti. 2004-2005 sezonunun başında Beşiktaş'ın başına geçen İspanyol hoca, istenen sonuçlar gelmeyince spor yazarları tarafından, "Yeniköy kasabı" ismiyle anılmaya başlanmıştı. Bazı yazarların devlet memuruna bazılarının ise manava benzettiği Del Bosque artık dünyanın zirvesinde.

ÜLKEYİ DE BİRLEŞTİRDİ

Tecrübeli hoca, başarısıyla İspanya'yı da birleştirdi. Cumartesi günü 1 milyon Katalan, ayrılık sloganları atıp yürürken, aynı Katalanlar pazar gecesi şampiyonluğu İspanyollar'la birlikte kutladı. İspanyol basını da Del Bosque'yi kahraman ilan etti. MARCA Gazetesi, Del Bosque'nin artık bir halk kahramanı olduğunu belirterek, "Onun yaptıkları yüz yıllar boyunca unutulmayacak. Artık o unutulmazlardan biri" ifadesini kullandı.

VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU!


İspanya'yı tarihindeki ilk Dünya Şampiyonluğu'na taşıyan Vicente Del Bosque, 26 Mart'ta Levent Tüzemen ve Süleyman Gültekin'le özel bir söyleşi yapmıştı. Tecrübeli hoca, Madrid yakınlarındaki Las Rozas Kasabası'ndaki federasyon tesislerinde verdiği röportajda, "Afrika'da kupayı kaldırırım" iddiasında bulunmuştu. Del Bosque, 1- 0'lık Hollanda galibiyetiyle verdiği sözü de yerine getirmiş oldu. Öte yandan Dünya Şampiyonu İspanya takımı dün Madrid'e döndü. Barajas Havaalanı'nda büyük bir coşkuyla karşılanan kafile, üstü açık bir otobüsle Madrid'i turladı. İspanyol halkı, Del Bosque'ye de büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Takvim