''Yeni takımım belli olacak''

''Yeni takımım belli olacak''
Güncelleme:

Geride kalan sezonu NBA'de geçiren Los Angeles Clippers'ta geçiren basketbolcu Hidayet Türkoğlu, adını taşıyan basketbol ve spor okulunun tanıtımına katıldı.

Türkoğlu, bir kolejdeki tanıtımda yaptığı konuşmada, gençleri  yetiştirip Türk sporuna kazandırmak istediklerini ifade ederek, "Basketbolu biraz  daha sevdirmek istiyoruz. İyi bir ekiple çalışıyoruz. Çocuklarımızın  gelişimindeki farkı göreceksiniz. Güzel projelerimiz var" dedi. 
 
İsminin, Türkiye Basketbol Federasyonu'na üst düzey yöneticilik için  geçtiği yönündeki soruya Hidayet, "Basketbolu bıraktıktan sonra hedeflerimde  yöneticilik var" cevabını verdi. 
 
A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın katılacağı Avrupa şampiyonasını da  değerlendiren tecrübeli oyuncu, "Arkadaşlarımız zor bir grupta. Milli takıma  inanan ve genç arkadaşlarıma güvenen birisiyim. İnşallah bu turnuvada da iyi bir  basketbol sergileyeceklerdir. Şansımız da yanımızda olursa iyi bir netice almak  isteriz" diye konuştu. 
 
"Hangi takımla anlaşacağım bir kaç gün içinde netleşecek" 
 
 NBA kariyerinde 997 maça çıktığını anımsatan Türkoğlu, hedeflerini  gerçekleştirip kariyerini noktalamak istediğini bildirdi. 
 
Hidayet, "Yaşlandığımın farkındayım. NBA'de 15'inci senemi bitirdim.  997 maç oynadım. 15 yıllık hayatımda iyi ya da kötü işler yaptım. Siz de bundan  gurur duymuşsunuzdur. Bininci maç hedefimi tamamlayıp, NBA'deki basketbol  hayatımı noktalamak istiyorum. Henüz hangi takımla anlaşacağımı bilmiyorum.  Birkaç gün içinde netleşecektir" şeklinde konuştu. 
 
Spor okulunda eğitim gören bir çocuğun, Türkiye'de Fenerbahçe forması  giymek istediğine dair haberlere ilişkin sorusunu Hidayet, "Bir Fenerbahçe  taraftarıyım. Eğer Türkiye'ye basketbol oynamak için dönersem tek formasını  giyeceğim takım Fenerbahçe olur. ABD'de birkaç hedefim daha var. Öncelikle onlara  konsantre olacağım" şeklinde cevapladı.