Yeni sezonda Türkler galip

Yeni sezonda Türkler galip

Süper Lig'de 2007-2008 sezonunda 15 Türk, 3 de yabancı teknik adam görev yapacak

Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunda 15 Türk, 3 de yabancı teknik adam görev yapacak. Kulüpler, teknik direktör konusunda tercihlerini yeni sezonda ağırlıklı olarak Türk teknik direktörlerden yana kullandı.

18 takımlı ligde yeni sezonda 15 Türk, 3 de yabancı teknik adam görev yapacak. Oysa bu rakam geçen sezon başında 9 Türk, 9 yabancıydı. Yeni sezonda Turkcell Süper Lig'de görev yapacak yabancı teknik adamlar, Fenerbahçe'yi geçen sezon şampiyonluğa taşıyan Brezilyalı Arthur Antunes Coimbra ''Zico'', 14 yıl sonra Galatasaray'a dönen Alman Karl Heinz Feldkamp ile Ankaragücü'nü çalıştıracak olan Alman Hans Peter Briegel.

BEŞİKTAŞ, SAĞLAM İLE BİR İLK PEŞİNDE
49 yıllık geçmişi bulunan lig tarihinde şimdiye dek Türk hocalarla hiç şampiyonluğu bulunmayan Beşiktaş, geçtiğimiz 2 sezon Kayserispor'u çalıştıran, eski futbolcusu Ertuğrul Sağlam'ı takımın başına getirerek, bir ilki gerçekleştirmeye çalışacak. Geçen sezonun son maçı öncesi sürpriz biçimde Gençlerbirliği'nden ayrılan Mesut Bakkal ise, yeni sezonda Gaziantepspor'un başında olacak.

''4 BÜYÜKLER''DE DURUM
Lig tarihinde şampiyonluk yaşayan 4 büyük kulüpten 2'si sezona yeni hocalarla başlarken, 2'si ise geçen sezonki teknik adamlarıyla yola devam edecek.

Son şampiyon Fenerbahçe, kendisini geçen sezon zirveye taşıyan Zico, Trabzonspor ile Ziya Doğan ile yeni sezonda başarıyı kovalayacak. Geçen sezon, Fransız Jean Tigana'nın ligin bitimine 2 hafta kala sözleşmesinin feshedilmesiyle sezonu Tayfur Havutçu ile tamamlayan Beşiktaş ise Ertuğrul Sağlam ile hedeflerine ulaşmayı amaçlıyor. Galatasaray da Belçikalı Erik Gerets'in yerine, 1992-93 sezonunda da görev yapan ve sarı-kırmızılı takımı şampiyonluğa taşıyan Alman Karl Heinz Feldkamp ile aynı başarıyı yakalamaya uğraşacak.

8 KULÜP TEKNİK ADAMINI DEĞİŞTİRDİ
Turkcell Süper Lig takımlarının çoğunluğu, geçen sezonu tamamladığı teknik adamlarla 2007-2008 sezonuna başlayacak. Ligde yer alan 18 kulüpten 10'u teknik direktör değişikliği yapmadan yeni sezona girerken, 8 kulüp ise çalıştırıcısını yeniledi.

LİGİN YENİLERİ, ESKİLERLE DEVAM
Turkcell Süper Lig'in yeni takımları Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kasımpaşa, kendilerini Süper Lig'e taşıyan teknik adamlarla yollarına devam edecek. Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Osman Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Abdullah Avcı, Kasımpaşa da Kadir Özcan ile başarıyı kovalayacak.

EN GENCİ BÜLENT UYGUN, EN YAŞLISI ''KALLİ''
Turkcell Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak teknik adamlar içinde en genci, Sivasspor'u çalıştıracak olan 36 yaşındaki Bülent Uygun, en yaşlısı ise Galatasaray'ın Alman teknik adamı 73 yaşındaki Karl Heinz Feldkamp.

Ayrıca, Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam (38), Bursaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz (39), Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas (39), ligin genç teknik adamları arasında yer alıyor.

TAKIMLAR VE TEKNİK DİREKTÖRLERİ
Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunda görev yapacak teknik adamlarla, geçen sezon sonu itibariyle takımlarda görev yapan teknik direktörler şöyle:

Takım Teknik Direktör Ülkesi Geçen Sezon Sonu
---------- --------------- ------- ----------------
Ankaragücü Hans Peter Briegel Almanya Hikmet Karaman
Ankaraspor Aykut Kocaman Türkiye Aykut Kocaman
Beşiktaş Ertuğrul Sağlam Türkiye Tayfur Havutçu
Bursaspor Bülent Korkmaz Türkiye Engin İpekoğlu
Çaykur Rizespor Samet Aybaba Türkiye Rıza Çalımbay
Denizlispor Güvenç Kurtar Türkiye Güvenç Kurtar
Fenerbahçe Zico Brezilya Zico
Galatasaray Karl Heinz Feldkamp Almanya Erik Gerets
Gaziantepspor Mesut Bakkal Türkiye Erdoğan Arıca
Gençlerbirliği Fuat Çapa Türkiye Mustafa Kaplan
G.Birliği OFTAŞ Osman Özdemir Türkiye Osman Özdemir
İst.B.Şehir Bld. Abdullah Avcı Türkiye Abdullah Avcı
Kasımpaşa Kadir Özcan Türkiye Kadir Özcan
Kayserispor Tolunay Kafkas Türkiye Ertuğrul Sağlam
Konyaspor Nurullah Sağlam Türkiye Nurullah Sağlam
Sivasspor Bülent Uygun Türkiye Bülent Uygun
Trabzonspor Ziya Doğan Türkiye Ziya Doğan
V. Manisaspor Giray Bulak Türkiye Giray Bulak