'Yeni Pele' deniyordu ! 11 yılda 11 takım...

'Yeni Pele' deniyordu ! 11 yılda 11 takım...

Bir zamanlar yolu Türkiye'ye de düşen Freddy Adu, 11 yılda 11. takımla anlaştı.

'Amerika futbolunun geleceği', 'Yeni Pele', 'Championship Manager' oyununun efsane ismi... Bunlar Freddy Adu için bir zamanlar söylenen bir kaç tanımdan bazıları... 14 yaşında attığı imzayla, Amerika Birleşik Devletleri'nin en genç profesyonel futbolcusu olan Adu, aradan geçen yıllarda hiçbir kulüpte tutunamadı ve 11 yıla 11 takım sığdırdı.

İlk olarak DC United'a imza atan Adu, bu takımda 2 yıl kaldı ve daha sonra Real Salt Lake'in yolunu tuttu. U20 Dünya Kupası'nda kendinden bahsettiren Adu, Portekiz'in Benfica takımıyla anlaştı; ancak Portekiz başkentinde başarılı olamayınca önce Monaco'ya kiralandı. Burada da başarılı olamayan Gana asıllı oyuncu, Belenenses'te kısa bir süre kiralık oynadı. Genç oyuncunun sonraki iki durağı önce Yunanistan'ın Aris, daha sonra da o zaman 2. ligde mücadele eden Çaykur Rizespor oldu.

Avrupa macerası kötü giden Adu, Amerika Ligi takımlarından Philadelphia Union'un yolunu tutttu. Genç oyuncu, Penslvanya'daki iki yılın ardından Brezilya'nın Bahia takımına gitti. Brezilya'da da kısa süren bir maceranın ardından Avrupa'ya dönen hücuma dönük orta saha oyuncusu, 2014'te Sırbistan'nın FK Jagodina'da şansını denedi. Sırp takımıyla 18 aylık sözleşme imzalamasına karşın, Jagodina bir zamanların harika çocuğunun sözleşmesini erken feshetti ve oyuncu kulüpsüz kaldı. Adu son olarak Finlandiya'nın Kuopion Palloseura takımıyla geçtiğimiz günlerde sözleşme imzaladı ve 11 yılda 11'inci takımla anlaştı.

NTVSpor