''Yeni hoca tamamen Milli Takım'da çalışacak''

''Yeni hoca tamamen Milli Takım'da çalışacak''
Güncelleme:

TBF'nin yeni başkanı Hidayet Türkoğlu, Milli Takım konusunda önemli açıklamalar yaptı.

TBF'nin yeni başkanı Hidayet Türkoğlu, TRT SPOR'da gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

İcraatları hakkında bilgi veren Türkoğlu, ilk iş olarak milli takımın başına geçecek bir antrenör bulmak olduğunu söyledi.
 
Türkoğlu, 'Basketbol Federasyonu, en başarılı federasyon ve bu başarıyı devam ettireceğiz.Eğitimi ve sporu bir araya getirmek istiyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız olacak.Sadece maç izlemek için değil, ailecek katılabilecekleri farklı aktivitelerle insanları salonlara çekmeliyizTaraftarların salonlara daha çok gelmesi için elimizden geleni yapacağız. İyi bir atmosfer yaratmalıyız. Tribünleri doldurmak istiyoruz. Takımların uzun süre ayakta kalabilmelerini istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalar hazırlıyoruz.Özellikle basketbolu Anadolu'ya yaymak istiyoruz. Çok ciddi bir taraftar desteği var.Bugüne kadar federasyonda görev almış herkese çok teşekkür etmeliyiz. Çok güzel işler yaptılar' dedi
 
Türkoğlu şöyle konuştu:
 
Hem süper ligin hem de Milli Takımlarımızın başarısını arttırmak için önce TBL'de yenilikler yapacağız.Böylece gençlerimiz TBL'de pişecek ve süper ligde iyi roller oynayıp, takımlarına değer katacak.Ve bu başarı Milli Takımımıza da yansıyacak.A Milli Erkek Takımımız için hoca arayışımız devam ediyor. Ergin Ataman her zaman elinden gelenin en iyisini yaptı. Onu kutlamamız gerekiyor. Bizim istediğimiz kriterlere uygun birini arıyoruz. Görüştüğümüz isimler var ancak isim belirtmek için şu an çok erken. Tamamen Milli Takımda çalışacak bir isim arıyoruz. En kısa sürede de bu ismi belirlemeyi planlıyoruz.Milli Takımımızda bir jenerasyon değişimi söz konusu. Gençlerimizin süre alamaması bu süreci zorlaştırıyor. Türk oyuncularımızın da etkin olduğu bir lig yaratmak istiyoruz. Süper Lig şu an yabancı oyuncuların domine ettiği bir lig gibi görünüyor.