Yeni efsane geliyor

Yeni efsane geliyor

Hollanda'yı golleriyle coşturan Enes Ünal, dünyaca ünlü yıldızlara benzetildi.

Milli futbolcumuz, Twente formasıyla kısa sürede tarih yazıp, rekorlar kırdı. Krallık yolunda ilerleyen 19 yaşındaki forvet, Eredivisie’deki performansıyla; PSV’den yetişen Brezilyalı Ronaldo ve Ajax’ın parlatıp, dünyaya sunduğu Luis Suarez ile Ibrahimovic’i akıllara getirdi.

Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli forvetlerden olan Enes Ünal, Hollanda’da fırtına gibi esiyor. Eredivisie’de golleriyle rekorlar kıran Enes, Twente’de adeta tarih yazıyor. Bonservisi Manchester City’de bulunan milli futbolcu kısa sürede Avrupa’da dikkatleri topladı.

Twente formasıyla kısa sürede rekorlar kıran genç futbolcu, Ajax efsanesi Patrick Kluivert’i geçmeyi başardı. Yıldız golcü, Patrick Kluivert’ın 1994 yılındaki rekorunu geçti. İlk 5 lig maçında 6 gol atan Enes, Hollandalı eski yıldızı geçerek bunu başaran ilk 20 yaş altındaki futbolcu oldu.

Enes Ünal ayrıca daha önce Den Haag karşısında bulduğu iki golle, Dick van Dijk’in 1967 yılındaki başarısından sonra Twente formasıyla ilk 4 Eredivisie maçında 5 gol atmayı başaran ilk isim olmayı da başarmıştı.

19 yaşındaki yıldızın bu başarısı akıllara dünyaca ünlü isimleri getirdi. 1997’de PSV’den yetişen Brezilyalı Ronaldo, daha sonra 2000’li yıllarda Ajax’ta parlayan Zlatan Ibrahimovic ve Luis Suarez en yakın örnekler olarak dikkat çekti. Ayrıca Eredivisie’de yıldızını yükselten birçok Hollanda kökenli futbolcu da dikkat çekti.

Tıpkı Enes Ünal gibi genç yaşta parlayan golcülerin sıralaması şöyle: Patrick Kluivert (Ajax), Van Persie (Feyenoord), Roy Makaay (Feyenoord), Van Nistelrooy (Heerenven) ve Huntelaar (Ajax).

‘Büyük hayallerim var’

Enes Ünal, Twente ile Avrupa futboluna damgasını vurdu. Hollanda basını da Enes’e dikkat çekmeye başladı. Kısa bir süre önce Hollanda’da gazetelere konuşan genç futbolcu, büyük hayallerinin olduğundan bahsetti.

19 yaşındaki forvet, “Büyük hayallerim var ve çok gol atmak istiyorum. Gerçekten çok iyi her şey. Hayallerimi gerçekleştirmek için çok çalışmalı ve daha çok gol atmalıyım. Öğrenmem gereken çok şey var. Diğer büyük forvetlerin stiline bakıp gelişmeliyim” ifadelerini kullandı.

Twente’yi kısa sürede sevdiğinden bahseden milli yıldız, “Tıpkı diğer oyuncular gibi ben de Twente’nin askeriyim. Ben yeni Hakim Ziyech değilim. Bireysel olarak öne çıkmaktan çok takımı önemsiyorum” yorumunda bulundu.

Genç forvet, idol olarak da Ibrahimovic ve Sergio Agüero’nun ismini verip, “Manchester City’de Agüero’yu gördüğümde inanamadım. İnanılmaz bir yetenek ve hücumda her yerde oynayabiliyor. Ibrahimovic’i ise gerçekten çok seviyorum” diye konuştu.

Bursa’nın gururu

Türk futbolunda altyapıdaki başarılarıyla dikkat çeken Bursaspor, Enes Ünal ile ayrı bir gurur yaşıyor. Yeşil-beyazlıların altyapısı Vakıfköy’den yetişen genç yıldız, büyük bir örnek oldu. Özellikle altyapılarda 45 maçta attığı 58 golle parlayan ve U16 Milli Takımı’nda da 24 maçta 25 golü bulan Enes, bugünlere zemin hazırladı.

Milliyet