Yayın anlaşması ! 1 milyar dolar

Yayın anlaşması ! 1 milyar dolar
Güncelleme:

İngiltere, FA Cup yurt dışı yayın hakları için 1 milyar dolara anlaşıldı...

İngiltere Futbol Birliği, hazırladığı raporda Federasyon Kupası’nın yurt dışı yayın hakları için yapılan anlaşmanın 1 milyar dolar olduğunu belirtti.

Yeni anlaşma 2018-2019 sezonundan itibaren 6 yıllık bir süreci kapsıyor. Federasyon, anlaşmanın bedelini tam olarak açıklamadı fakat yüksek olduğunu belirtti. İngiliz medyası ise 1 milyar dolar olduğunu yazıyor.
 
Federasyon Kupası (FA Cup) son yıllarda Premier Lig’in gölgesi altında kalsa da, dünyanın en eski turnuvasının dünyada hâlâ çok popüler olduğu bu yayın bedeliyle de anlaşılmış oldu.
 
Federasyon CEO’su Martin Glenn ‘Bu kâr amacı gütmeyen bir kuruluş için dev bir anlaşma. Bu daha fazla tesis, daha fazla katılım demek. Bu para güzel şeylere dönüşecek. Aynı zamanda Federasyon Kupası’nın dünyada ne kadar önemli olduğunu da bize gösterdi” dedi.
 
Federasyon, karasal yerli yayın haklarının ise BBC ve BT Sport’ta kalacağını da belirtti.
 
Federasyon Kupası, futbolun en eski kupası. İlk kez 1871 yılında oynandı. Genelde sürpriz sonuçlarıyla dikkat çeken kupa, son yıllarda takımların Avrupa kupalarına önem vermesi nedeniyle Ada'da biraz gölgede kaldı.

Vatan