''Yapmamız gereken tek şey...''

''Yapmamız gereken tek şey...''
Güncelleme:

A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Ender Arslan, açıklamalarda bulundu.

A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Ender Arslan, "Şimdiden bir hedef belirtip de oraya odaklanmanın bundan önceki tecrübelerime göre bir faydası olmadığını söyleyebilirim. Şu anda yapmamız gereken tek şey sistemi anlamak" dedi.

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın  deneyimli oyun kurucularından Ender Arslan, "12 Dev Adam"ın İspanya'da  düzenlenecek 2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası aday kadrosuna davet edilen genç oyuncuların milli takıma dinamizm getireceğini söyledi.
 
Ay-yıldızlı ekibin yeniden yapılanmasının başantrenör Ergin Ataman  önderliğinde yapılmasını çok büyük artı olarak nitelendiren Ender Arslan, "Milli  takıma yeni gelen genç arkadaşların veya tecrübeli olup da ilk kez gelen  arkadaşların takıma iyi yansıyacağını düşünüyorum. Bütün bunların milli  takımımıza yeni bir heyecan ve dinamizm getireceğini söyleyebilirim. Ergin  Ataman'ın başımızda olması bana göre çok büyük bir artı. Şu ana kadar her şey iyi  gidiyor. Ergin ağabeyin sistemini anlama ve oturtma dönemi yeni başlıyor.  İnşallah her şey iyi olur" diye konuştu.
 
Tecrübeli oyun kurucu, geçmiş turnuvalarda alınan olumlu veya olumsuz  sonuçlardan etkilenmemeleri gerektiğini vurgulayarak, "Geçmişle çok yaşamamak  lazım. Ne dünya ikinciliğinin mutluluğuyla yaşamalıyız ne de bir sonraki Avrupa  Şampiyonası'ndaki kötü sonuçlarla demoralize olmalıyız. Şu an yeni bir hikaye  başladı. Bu kısma iyi hazırlanıp, iyi motive olup Dünya Kupası'na o şekilde  girmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
"Yapmamız gereken tek şey, sistemi anlamak" 
 
Dünya Kupası'nda ilk turda ABD, Dominik Cumhuriyeti, Finlandiya,  Ukrayna ve Yeni Zelenda ile karşılaşacaklarını  hatırlatan Ender Arslan, şimdiden  grup maçlarını düşünmemeleri gerektiğini aktardı.
 
Hazırlık döneminde Ergin Ataman'ın belirleyeceği oyun sistemi üzerinde  yoğunlaşmak istediklerini belirten 31 yaşındaki milli basketbolcu, şunları kaydetti: "Şu an Dünya Kupası'nı, grubu ve maçları konuşmanın doğru olmadığını  düşünüyorum. Odaklanmamız gereken nokta bu turnuvaya en hazır şekilde gitmemiz.  Önce hazırlık maçları var, onları oynayacağız. Şimdiden bir hedef belirtip de  oraya odaklanmanın bundan önceki tecrübelerime göre bir faydası olmadığını  söyleyebilirim. Onun için şu anda yapmamız gereken tek şey, sistemi anlamak."
 
Bir oyuncu olarak Ataman'ın felsefesini en iyi bilenlerden birisi  olduğunun altını çizen Ender Arslan, "Her zaman iddiasını ortaya koyan ve bunu da  oyuncusuna sonuna kadar aşılayan bir antrenör. Oyuncular olarak, Ergin hocanın  sistemini anlayıp, uygulamaya odaklanmak zorundayız. Yavaş yavaş turnuva yaklaştıkça bize hedeflerini anlatacak" şeklinde sözlerini tamamladı.