''Ya akıllanır ya da kovarım''

''Ya akıllanır ya da kovarım''
Güncelleme:

Ergin Ataman, Banvit maçında kendisine havlu fırlatan Nolan Smith'i kadro dışı bıraktığını açıkladı.

Galatasaray Liv Hospital koçu Ergin Ataman, Banvit maçında kendisine havlu fırlatan Nolan Smith'i kadro dışı bıraktığını açıkladı ve gözdağı verdi: "Nolan bir süre genç takımla çalışacak. Belki aklı başına gelir. Düzelmezse de sözleşmesini feshedip yollar, yenisini alırız."

Türkiye Basketbol Ligi'nde dün oynanan Banvit-Galatasaray Liv Hospital maçında, izleyenleri şoke eden bir olay yaşandı.

İkinci periyotta oyundan alınan sarı kırmızılı oyuncu Nolan Smith, kendisine verilen havluyu koç Ergin Ataman'a fırlattı. Bunun üzerine Ataman benche giden oyuncusuna yaklaştı ve vücut dilinden anlaşıldığı kadarıyla sert sözler söyledi.

Galatasaray Liv Hospital'ın sezon başında transfer ettiği ABD'li oyuncu Nolan Smith, geçen haftaki Uşak Sportif maçından önc de kamp yapılmasına karşı twitterdan tepkisi ortaya koymuş, "Kolejde bile görmediğimiz bir uygulama" ifadesini kullanmıştı. Smith'in bu tweeti Galatasaraylı kadın basketbolcu Barbara Turner tarafından da paylaşılmıştı.

Ergin Ataman bu olayın ardından Nolan Smith'e ilerleyen dakikalarda görev vermedi.


ATAMAN: GENÇ TAKIMA GÖNDERDİM, İNŞALLAH AKILLANIR
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, karşılaşma sonrası olayla ilgili olarak çok sert bir açıklama yapıp, ABD'li oyuncuya gözdağı verdi. Ataman, "Oyuncu, oyunculuğunu bilecek. Sahada görev aldığı zaman da performans gösterecek. Nolan'ı kadro dışı bırakacağız, bir süre genç takımla çalışacak. Çünkü bu ikinci disiplinsizliği. Belki aklı başına gelir. Düzelmezse de sözleşmesini feshedip yollar, yenisini alırız" diye konuştu.

"SON SANİYE BASKETİNE İTİRAZ EDECEĞİZ"
Ergin Ataman, son salise basketiyle 69-67 kaybettikleri Banvit maçı için de şunları söyledi:
"İlk yarı çok kötü oynadık. 2'lik atışlarda yüzde 35, 3'lük atışlarda yüzde 14 isabet tutturabildik. Benchten hiç katkı alamadık. İkinci devre formsuzların hiçbirini oynatmadım. Maçın skorunu tayin eden son salise basketini göremedim. Ancak, basket olan pas verildiği sırada saate geç basıldığını düşünüyorum."

Nolan Smith, Uşak Sportif maçından önce tweet'te kamp yapılmasına tepki göstermişti.  ABD'li oyuncu tweet'inde, "Evimizdeki maçlardan önce otelde kalacağız. Bunu 18 yaşında kolejde iken bile yapmadım. Çılgın mıyım! Evet. Fazlasıyla" ifadesini kullanmıştı.