Xavi'yi oynatmadığı eleştirilerine yanıt

Xavi'yi oynatmadığı eleştirilerine yanıt
Güncelleme:

Luis Enrique, bu hafta oynayacakları Granada maçının zor geçeceğini söyleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Barcelona'nın Hocası Luis Enrique, La Liga'da Granada ile Camp Nou'da bu akşam oynayacakları maçın zor geçeceğini söyledi.

Granda'nın Camp Nou'ya dirençli geleceğine inandığını söyleyen Enrique, Tahmin ediyorum ki katı bir savunmayla karşılaşacağız. Bu da bizim işimizi zorlaştıracaktır. Benim görevim, takımımın performansını sürekli yükseltmek. Granada, tıpkı Malaga gibi iyi savunmayı deneyecek. Biz de karşılaşma sırasında bu konuya çözüm bulacak yöntemleri kullanacağız" dedi.

Lige 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlikle başlamanın kötü bir sonuç olmadığını dile getiren İspanyol hocaya bir gazeteci Malaga maçındaki takımını nasıl değerlendirdiğini sordu.

Enrique bu soruyu, "Biz antrenmanlarda ve maçlarda kafamızdaki oyun stilini oynamaya çalışıyoruz. Ben gördüğüm kadarıyla da her seferinde daha da ileri gidiyoruz. Ama futbolda her zaman istediğiniz sonuçları alamıyorsunuz" şeklinde yanıtladı.

Luis Enrique'ye sorulan bir soru da sezon başında takımından ayrılmaya çok yaklaşan ancak daha sonra kararından dönüp Barceloan'da kalmaya karar veren XaviHernandez'in bu sene çok az süre almasının nedeniydi. Bu sene toplam iki maçta forma giyen tecrübeli oyuncu toplamda 45 dakika süre almıştı. Luis Enrique bu konuda net konuştu.

"Xavi de diğer oyuncular gibi bu takımın oyuncusu. Eğer Xavi'nin oyunda olması gerektiğine karar verirsem zaten onu sahaya sürerim. Ancak biliyorsunuz ki sahaya sadece 11 oyuncu çıkarabiliyorum. Ne zaman sistemde bir oyuncu değiştirsem bana bu soruyu soruyorsunuz. Bizim tüm oyunculara ihtiyacımız var. Bir oyuncuya haksızlık yaptığım ya da birini kayırdığım yok"

Son olarak liderliği averajla Valencia'ya kaptırdıkları hatırlatılan Enrique, önemli olanın bu dönemde liderlikten çok yukarıda olmak olduğunu söyledi.