Worawi Makudi de görevden uzaklaştırıldı

Worawi Makudi de görevden uzaklaştırıldı

FIFA Bağımsız Etik Kurulu'ndan Worawi Makudi'ye görevden uzaklaştırma verdi.

FIFA Etik Kurulu, Tayland Futbol Federasyonu Başkanı ve  FIFA İcra Kurulu'nun eski üyelerinden Worawi Makudi'ye 90 gün futboldan men  cezası verdi. FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, Makudi'nin 90 gün geçici olarak  futboldan men cezası aldığı ifade edildi.
 
Makudi, bu süre içinde ulusal ve uluslararası düzeyde hiçbir futbol  organizasyonunda yer alamayacak.
 
Etik Kurulu, daha önce FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel  Platini ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'ye 90 gün futboldan men cezası  vermiş, FIFA'nın eski başkan yardımcılarından Chung Mong-joon'u da 6 yıl  futboldan men etmişti.
 
ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey  yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs'ta  Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta  düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası  kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter,  seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.
 
FIFA'nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçim kongresi 26  Şubat 2016'da yapılacak. Suçlamalara adı karışan Platini de başkan adayları  arasında yer alıyor.