Wimbledon'da film gibi olay !

Wimbledon'da film gibi olay !

Marcus Willis'in Wimbledon'da Roger Federer'le karşılaşma şansını yakalamasının ardında "film gibi" olaylar zinciri yatıyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da ana tabloya kalarak 2. turda dünyaca ünlü İsviçreli tenisçi Roger Federer'e elenen Willis'in sıra dışı hikayesinin detayları ortaya çıktı.

Ülkesinde en iyi 23. tenisçi konumunda bulunan ve kariyerinde hiç grand slam ve ATP düzeyinde deneyimi olmayan Willis, Wimbledon'da oynama şansını birçok tesadüfün birleşmesi sonucu buldu.

- Antalya'da mahsur kaldı
 
Willis'in meslektaşı ve arkadaşı Büyük Britanya'nın 22 numaralı seribaşı tenişçisi Scott Clayton, Wimbledon öncesinde Antalya'da düzenlenen Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) organizasyonu Futures'da yer aldı.

Söz konusu turnuvada ilk turda yenilmesinin ardından Wimbledon'da elemelerde yer alması adına yarışması gereken Londra'nın Roehampton bölgesindeki tenis turnuvasına katılmak için havaalanına giden Clayton, biletlerin tükenmesi sonucu turnuva başvurusunun son tarihini kaçırdı.

Clayton'ın turnuvada zorunlu olarak yer alamaması nedeniyle kotası, sıradaki tenisçi Marcus Willis'e geçti. 25 yaşındaki Willis, Roehampton'daki turnuvada üst üste maçlar kazanarak Wimbledon'da elemelere katılma şansı yakaladı.

Wimbledon'da ana tabloya kalan Willis, ilk turda dünya 54 numarası Litvanyalı Ricardas Berankis'i 6-3, 6-3 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yenerek büyük bir sürprize daha imza attı ve üst üste 7 maç kazanmasının ardından ikinci turda kariyeri boyunca Wimbledon'da 7 şampiyonluk elden eden Roger Federer'le eşleşti.

Yaklaşık 15 bin tenisseverin verdiği coşkulu destekle iki taraf arasında şov maçı atmosferinde geçen karşılaşmayı İsviçreli tenisçi 3-0 kazansa da seyircilerden büyük alkışı, Willis aldı.

- "Altın değerinde bir hikaye"
 
Karşılaşmanın ardından Willis hakkında değerlendirmelerde bulunan Federer, "Altın değerinde bir hikayesi var. Onunla eşleşmeden önce bile hikayesinden etkilendiğimi itiraf etmeliyim. Eşleştikten sonra zaten hakkında çok şey duydum." dedi.

Willis'in umut vadeden ve daha yüksek yerlere gelebilecek yetenekte bir tenisçi olduğunu vurgulayan Federer, "Hayatım boyunca unutamayacağım maçlardan birisini oynadım. Bir daha dünya sıralamasının 772. basamağında yer alan birisiyle maça çıkma şansı bulacağımı sanmıyorum." ifadelerini kulandı.

Başarılı olamadığı gerekçesiyle ocak ayında aldığı emeklilik kararından kardeşinin ısrarıyla vazgeçen Willis, bu sezon turnuvalardan sadece 220 sterlin kazanmıştı. Saati 30 sterline tenis dersleri vererek geçimini sağlayan Büyük Britanyalı sporcu, ikinci turunda veda ettiği Wimbledon'dan 50 bin sterlin para ödülüyle ayrılmıştı.

Willis'in, turnuva sonunda açıklanacak dünya sıralamasında da 300 sıra birden yükselmesi