Webo milli takımı neden bıraktı ?

Webo milli takımı neden bıraktı ?

Webo, Fenerbahçe golcüsüz kalmasın diye milli takım kariyerini sonlandırdı.

Kamerunlu golcü, sırf 17 Ocak-8 Şubat arası F.Bahçe golcüsüz kalmasın diye 11 yıldır birbirinden dramatik olaylar yaşadığı milli takım kariyerini noktaladı.

Marc-Vivien Foe, 2003 FIFA Konfederasyon Kupası’nın yarı finalindeki Kamerun - Kolombiya maçının 71. dakikasında bütün dünyanın gözleri önünde Stade de Gerland'da kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Pierre Webo, Kamerun Milli Takımı’nın formasını ilk kez 2003’te Foe anısına öldüğü yer olan Gerland’da düzenlenen özel maçta giydi. 32 yaşındaki oyuncu, F.Bahçe’nin Karabük ile oynadığı maçın ardından ise kameraların karşısına geçip Foe dramı ile başlayan kariyerini “Milli Takım’ı bırakıyorum bundan sonra sadece F.Bahçe’nin oyuncusuyum” sözleriyle bitirdi.

KENDİNİ FEDA ETTİ

Pierre Webo, milli jübile kararını F.Bahçe için aldı. Afrika Uluslar Kupası’na 2015’te Fas ev sahipliği yapacak. 17 Ocak-8 Şubat tarihleri arasındaki turnuvaya Emenike, Sow ve Webo’nun gitmesi halinde forvet hattı Afrikalı oyunculardan kurulu olan F.Bahçe, sezonun 2. yarısında büyük bir sıkıntı yaşayacaktı. Webo, kendini feda etti, F.Bahçe forvetsiz kalmasın diye Milli Takım kariyerini noktaladı. Tecrübeli oyuncunun dramatik olaylarla dolu uluslararası kariyeri büyük bir fedakarlıkla sona erdi.

59 MAÇTA 18 GOL

İlk resmi milli maçında Kamerun, Fildişi’ni 3-2 yenerken, Webo da hat-trick yaptı. Ancak Kamerun, elemeleri geçemediği için 2006 Dünya Kupası’na katılamadı. 2006 Afrika Uluslar Kupası’nda ilk kez uluslararası turnuvaya katıldı. Fildişi maçında sakatlandı, Kamerun elendi. 2008 Afrika Kupası’na turnuvanın başlamasına kısa bir süre kala sakatlandığı için gidemedi. Webo, 59 kez giyip 18 gol attığı Kamerun Milli Takımı ile son olarak Brezilya’daki Dünya Kupası’nda sahaya çıktı.

Akşam