Vural'dan kura yorumu !

Vural'dan kura yorumu !

Yılmaz Vural, Beşiktaş ve Trabzonspor'un eşleşmelerini değerlendirdi.

Yılmaz Vural, UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Beşiktaş ve Trabzonspor'un eşleşmelerini değerlendirdi.

Beşiktaş'ın şansı olduğunu düşünüyorum

Beşiktaş'ın daha önceden İngiliz takımları ile yaptığı maçlara bakarsak Liverpool'u eleyebileceğini rahat bir şekilde görebiliriz. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde şanssız bir şekilde Arsenal'e yenildi. UEFA Avrupa Ligi gruplarında Tottenham ile dışarıda berabere kaldı evinde mağlup etti. Liverpool'un geçen seneki performansının gerisinde kaldığı açık şekilde ortada. Suarez'i sattıktan sonra forvet hattında özellikle bir eksiklik çekiyorlarlar.

Beşiktaş'ın haddini bilerek oynaması gerek

Beşiktaş'ın hızlı tempo ve adam eksilten bir oyun tarzı var bu oyun tarzı Liverpool'u zorlar ama unutulmamalı Liverpool İngiltere'nin en önemli takımlarından bir tanesi ve geçen sezon Premier Lig şampiyonluğunu kıl payı kaçırmış bir takım Beşiktaş'ın bu takıma karşı haddini bilerek oynaması gerekli.

İlk maçın dışarıda oynanması avantaj

İlk maçın dışarıda oynanması büyük bir avantaj.O maçtan alınacak iyi bir skor Beşiktaş'ın tur şansını belirler. Sahasında seyirci desteği ile bu turu geçer.

Trabzonspor'un Napoli'den aşağı kalır yanı yok

Trabzonspor'un geçmiş Avrupa maçlarına bakarsak İtalyan takımları ile yaptığı bir sürü maç vardır. Bu maçlarda İtalyan takımlarının üstünlüğü olsa da futbol sadece istatistik oyunu değildir. Trabzonspor'un Napoli'den aşağı kalır yanı yoktur. Beşiktaş gibi onlarında turu geçme şansını bir hayli yüksek görüyorum. Ancak Trabzonspor'un Beşiktaş'a nazaran tempsonu biraz tık daha artırması gerek. Kaliteli oyunculardan kurulu bir takımın daha yüksek bir tempoda futbol oynaması gerek. Sonuçta Avrupa maçına çıkıyorsunuz yüksek tempoda futbol oynamanız gerek. Trabzonspor'un da turu geçme şansı en az Napoli kadar vardır.