Volkan'ın tahtı sallanıyor

Volkan'ın tahtı sallanıyor

Aziz Yıldırım'ın yeni F.Bahçe projesiyle birlikte kulübün yerli kaleci geleneği de yeni sezonla beraber son bulacak.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yeni sezonda 18 kişilik kadroda 11 yabancı, 7 yerli hayâlinin altında; kendisi son dönem başkanlığında şike davasıyla uğraşacağı için güçlü bir takım kurup lig ve Avrupa’da başarılar elde etmek yatıyor. Bu sezon futbolculara kaçan şampiyonluk ve 4. yıldızdan dolayı çok kızan Aziz Yıldırım “Takımda 11 yabancı oyuncu olsun” projesiyle birlikte radikal bir karara daha imza attı. 

Buna göre F.Bahçe’nin uzun zamandır kalesini teslim ettiği yerli kaleci geleneği bu sezon son bulacak. Volkan Demirel’in hem yediği hatalı goller hem de gidilen deplasmanlardaki protestolarda yıprandığını düşünen başkan yabancı kaleci alınması konusunda onayı vermiş durumda. Bu operasyon sonrasında 1991’den Engin İpekoğlu’dan Rüştü Reçber’e, Rüştü’den Volkan’a süregelen yerli kaleci devri de sona erecek. 

EN SON ENKE VARDI!

Son olarak Christoph Daum döneminde Robert Enke’nin kaleyi koruduğu F.Bahçe’de, Alman kaleci 2003 yılında çıktığı ilk karşılaşmada yediği 3 golün ardından bir daha sarı-lacivertli formayı görememişti. Sürpriz yabancı kaleci gelişmesinin ardından 2002-03 sezonundan beri aralıksız sarı-lacivertli formayı giyen ve Eskişehir önünde yakaladığı Rüştü Reçber’in 294 maçlık rekorunu 298’e çıkaran Volkan’ın bu gelişmelerin ardından forma için nasıl bir savaş vereceği de merak konusu. 

Vatan