Vitor Pereira taraftardan ilham aldı

Vitor Pereira taraftardan ilham aldı

Fenerbahçe taraftarının sembol tezahüratı Vitor Pereira’ya kılavuz oldu. Hücum oynatma kararı alan Portekizli, bunu “Cesur karakterimizi ortaya koyacağız” sözleriyle gösterdi.

Sezonun en kritik maçlarından birine daha yolun hemen başında Monaco karşısında çıkacak Fenerbahçe’de tüm hesaplar kazanmaya yönelik yapılıyor.

Şampiyonlar Ligi hasretini dindirmek isteyen Fenerbah.e’de, yönetim gibi Vitor Pereira da 4 ön eleme maçının ilkinden zaferle ayrılmak amacında. Yardımcıları ile rakibini ayrıntısıyla analiz eden Pereira, oyuncularından cesur bir oyun istedi. “Korkmayacağız” diyen Portekizli, “Cesur bir şekilde sahaya çıkacağız. Karakterimizi göstereceğiz. Ruhumuzu sahaya koyacağız. Defansif oynamayacağız, hücumda daha etkin olacağız” ifadelerini kullandı.

AATIF SANTRAFORA GEÇEBİLİR

Tek pasla rakip yarı sahaya girmenin önemine vurgu yapan Pereira, “Hızlı düşünerek hızlı hareket etmeliyiz. Süratli bir şekilde gol bölgesine girmeliyiz. Topu çok hızlı dolaştırmalıyız. Top kaybı halinde çabuk reaksiyon vermeliyiz. Taraftarımızın istediği gibi savaşçı ve sert oynayarak kazanmalıyız” uyarısında bulundu. Üçlü savunmayı bozmayı düşünmeyen tecrübeli hocanın forvetteki sıkıntısı ise sürüyor. Van Persie’nin sakat, Fernandao’nun da hazır olmaması nedeniyle Emenike’nin yanında ileri uçta Aatif’ı oynatmak da Pereira’nın planları arasında yer alıyor.

AMK Gazetesi