Verdejo, kulübüne para basıyor

Verdejo, kulübüne para basıyor
Güncelleme:

Ramón Rodríguez Verdejo, işbaşında olduğu 11 yıl boyunca transferlerde kulübüne toplam 210 milyon euro kazandırdı.

İspanya'nın La Liga takımlarından Sevilla'nın Sportif Direktörü Monchi lakaplı Ramón Rodríguez Verdejo, işbaşında olduğu 11 yıl boyunca transferlerde kulübüne toplam 210 milyon euro kazandırdı.

Sevilla takımı aynı zamanda Monchi yönetiminde 4 UEFA kupası, 2 Kral Kupası, 1 İspanya ve 1 de Avrupa Süper kupasını müzesine götürmeyi başardı. Sevilla'nın sürekli futbolcuları satarak kasasına milyonlarca euro para girmesine rağmen hem La liga da hem de Avrupa kupalarında başarılı olmasının arkasında Monchi lakablı bu Sportif Direktörü'nin bulunduğu ileri sürüldü. Sportif Direktör'lüğün sadece sahaya inmek ve futbolcularla ilgilenmek olmadığını ifade eden Monchi ise bu mesleği yapanların kulübüne para kazandırmak gibi sorumluluklarınında olduğuna dikkat çekiyor.
 
İspanya'nın en iyi Sportif Direktörlerin başında gelen Monchi'nin spor dünyasında üne kavuşturduğu futbolcuların başında Barcelona formasını giyen Dani Alves, Real Madrid'li Sergio Ramos, Manchestar City'den tekrar Valencia'ya transfer olan Alvare Negredo, Manchestar City'de oynayan Jesus Navas, bir dönem Galatasaray'ın da transfer listesinde bulunan ve Arsenal'da da futbol oynayan Jose Antonio Reyes, Barcelona'ya geçtiğimiz dönem transfer olan İvan Rakitic, Liverpool'a transfer olan Alberto Moreno, şu anda Cruzeiro'da top koşturan Julio Baptista, bu sezon Barcelona'ya satılması kesinleşen Aleix Vidal ve Milan'a satılan Carlos Bacca gibi sporcular geliyor.
 
Sportif Direktörü Monchi'nin başarısının arkasındaki sırın altyapıdan çıkardığı ve bir başka kulüplerde sıradan birer sporcu iken onları Sevilla kulübüne kazandırarak birkaç yıl içinde ünlü futbolcular haline getirmesi olarak açıklanıyor. İyi bir futbolcuyu kokusundan anlarım sözleri eden Monchi, Dani Alves'i Bahía Brasileno'dan 500 bin euroya aldı ve Barcelona'ya 35 milyon avroya sattı. Altyapıdan çıkardığı Antonio Reyes'i Arsenal'a 30 milyon euroya, Sergio Ramos'u Real Madrid'e 27 milyon euroya, Jesus Navas'ı Manchester City'e 20 milyon euroya, Alberto Moreno'yu ise Liverpool'a 18 milyon euroya sattı. Rakitiç'i Schalke 04'den 2.5 milyon euroya alıp Barcelona'ya 18 milyon euroya sattı. Julio Baptista transferi için Sao Paulo kulübüne 3 milyon euro ödedi, daha sonra bu futbolcuyu Real Madrid'e 20 milyon euroya satmayı başardı. En son olarak ise Kolombiyalı Carlos Bacca'yı Belçika'nın Brugge takımından keşfetti ve gözünü kırpmadan bu futbolcu için 7 milyon euro ödedi. 2 yıl sonra ise Bacca'yı Milan'a toplam 30 milyona sattı.