Veliahtını tahttan indirdi !

Veliahtını tahttan indirdi !
Güncelleme:

Chelsea Kulübü, 25 Temmuz tarihinde Didier Drogba ile 1 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Bu açıklamadan sadece 5 gün sonra 'Yeni Drogba' olarak nitelendirilen Romelu Lukaku rekor bir bonservis bedeliyle Everton'a transfer oldu.

Galatasaray ile olan sözleşmesi sona eren Didier Drogba'nın, efsane olduğu Maviler'e geri dönmesinin ardından çok ilginç bir transfer daha yaşandı. Kariyerinin sonunda yeniden Stamford Bridge ve Jose Mourinho'ya kavuşan 36'lık yıldız golcü, 2011'de ilerlemiş yaşı nedeniyle kendisinin yerine transfer edilen genç oyuncuyu da Chelsea'den gönderdi.

DROGBA GELDİ, 'YENİ'Sİ GİTTİ

Haziran 2011'de Chelsea'nin başına geçen teknik direktör Andre Villas-Boas, Premier Lig'in en yaşlı kadrolarından birine sahip oldukları düşüncesiyle takımı gençleştirmek için harekete geçmişti. Gençleştirme operasyonu çerçevesinde transfer edilen ikinci isim Romelu Lukaku olmuştu.    

Anderlecht'ten 22 milyon Euro karşılığında alınan 18 yaşındaki golcü, hem oyun stili hem de fiziğiyle 'Yeni Drogba' olarak nitelendiriliyordu. Belçikalı oyuncunun hayalleri gerçekleşirken, futbolseverler de 33 yaşına gelen Drogba'nın boşluğunun doldurulduğunu düşünüyordu. Ancak tahminler boşa çıktı.

Fildişi Sahilli futbolcu, bir sezon sonra İngiliz devinden ayrıldı. Londra ekibinde 15 maçta forma şansı bulan 'Yeni Drogba' ise önce West Bromwich'e, ardından Everton'a kiralandı. Belçikalı forvet, Everton forması altında attığı 16 gol ve 2014 Dünya Kupası'nda mücadele etmesine rağmen Chelsea kadrosunda tutunamadı. Nitekim tam da bu noktada Didier Drogba faktörü devreye girdi.

REKOR BONSERVİS: 35 MİLYON EURO

Galatasaray'dan ayrılan Drogba ile 1 yıllık sözleşme imzalayan Chelsea, teknik patron Jose Mourinho'nun raporu doğrultusunda Lukaku'yu göndermeyi tercih etti. Everton, 28 milyon sterlin (35 milyon Euro) bonservis ile kulüp rekoru kırarak kadrosuna kattığı genç oyuncuya 5 yıllık imza attırdı.

33'LÜK ETO'YU YAŞLI DİYE GÖNDERDİ

Portekizli çalıştırıcı Mourinho'nun, 33 yaşındaki Samuel Eto'o'nun yaşlı olduğu gerekçesiyle gönderilmesini isteyip, 36 yaşındaki Drogba'nın transfer edilmesini talep etmesi dikkati çekti.

Ünlü teknik adam, geçtiğimiz sezon Kamerunlu yıldızın yaşıyla ilgili sözleriyle gündeme gelmiş, "Eto'o 32 yaşında olduğunu söylüyor ama 36 yaşında olabilir" ifadelerini kullanmıştı. Eto'o ise Tottenham'ı 4-0 yendikleri maçta attığı gol sonrası yaşıyla ilgili söylentilere ilginç bir yanıt vermişti. Gol sonrası bir eliyle korner direğini diğer eliyle belini tutan yıldız forvet, basın mensuplarına 'yaşlı adam' pozu vermişti.

Radikal