Kanarya yara sardı

Kanarya yara sardı

Geçen hafta derbiyi kaybeden Fenerbahçe, evinde yara sardı.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında evinde Gençlerbirliği'ni 2 penaltı golü ile 2-1 mağlup etti.

Pozisyonsuz geçen ilk yarının ardından,Fenerbahçe mücadelenin 50. dakikasında Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı gol ile öne geçti. Geriye düştükten sonra ataklarını sıklaştıran Gençlerbirliği 81. dakikada Antal ile beraberliği yakaladı. Sarı-lacivertliler, 85. dakikada Emenike'nin yerde kalması ile bir penaltı şansı daha buldu ve Kuyt'ın ağları sarsması ile öne geçti, karşılaşma da 2-1 sonuçlandı.

Bu skorun ardından Fenerbahçe puanını 13 yaptı. Gençlerbirliği ise 8 puanda kaldı. Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecekken, Gençlerbirliği ise evinde İstanbul Başakşehirspor'u konuk edecek.

Fenerbahçe: 2 - Gençlerbirliği: 1

Fenerbahçe

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Meireles, Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Kuyt, Sow, Webo

Gençlerbirliği

Dahlin, Hakan Aslantaş, Ahmet Yılmaz Çalık, Sedat Bayrak, Tosic, Mervan Çelik, Petrovic, Doğa Kaya, Uğur Çiftçi, İrfan Can Kahveci, Stancu

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Özgür Yankaya'nın son düdüğü ile karşılaşma ev sahibi Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sona eriyor. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde puanını 13 yaparak 4. sıraya yükselirken, Gençlerbirliği 8 puanla 9. sırada kalıyor.

90.DK: Yedek kulübesinde oturan Ramazan Köse 4. hakeme yaptığı sözlü itirazların ardından sarı kart görüyor.

90.DK: Hasan Ali Kaldırım'ın pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Caner Erkin'in gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ekleniyor.

90.DK: Hasan Ali Kaldırım vakit geçirmeye yönelik hareketleri nedeni ile sarı kart görüyor.

86.DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Dirk Kuyt'ın penaltıdan attığı golle bir kez daha öne geçiyor. Sol çaprazda topla buluşan Emmanuel Emenike, ceza sahası içerisine girdikten sonra Ahmet Yılmaz Çalık'ın yaptığı müdahale ile yerde kalıyor ve hakem Özgür Yankaya karşılaşmada 2. kez penaltı noktasını gösteriyor. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Dirk Kuyt topu kaleci Johan Dahlin'in sağından ağlarla buluşturuyor.

83.DK: Ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Diego'nun yerden çektiği şut kaleci Johan Dahlin'de kalıyor.

82.DK: Fenerbahçe karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Moussa Sow'un yerine Emmanuel Emenike'yi oyuna alarak kullanıyor.

81.DK: GOOOLL!! Gençlerbirliği, Liviu Antal'ın attığı golle skoru 1-1'e getiriyor. Caner Erkin'in kaptırdığı top Gençlerbirliği kontra atağına dönüşüyor. Nizamettin Çalışkan'ın pası Gökhan Gönül'den sekip ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda bulunan Liviu Antal'a geliyor. Antal'ın yerden düzgün çektiği şut ağlarla buluşuyor.

79.DK: Gençlerbirliği yarı alanının ilk metrelerinde Alper Potuk'a kayarak sert müdahalede bulunan Uğur Çiftçi sarı kart görüyor.

77.DK: Gençlerbirliği karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Radosav Petrovic'in yerine Liviu Antal'ı oyuna alarak kullanıyor.

76.DK: Orta sahadan gönderilen uzun pasla sağ çaprazda topla buluşan Moussa Sow ceza sahası içerisine girdikten sonra ileri açılan kaleci Johan Dahlin'in üzerinden şutunu çekiyor. Kaleye yönelen bu şuta son anda yetişen Dusko Tosic kayarak çizgi üzerinde topa müdahale ediyor. Üst direğe çarpan topu Ahmet Yılmaz Çalık uzaklaştırıyor.

75.DK: Nizamettin Çalışkan'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Hakan Aslantaş'ın ortasını Mehmet Topal kafayla uzaklaştırıyor.

73.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ortasını kaleci Johan Dahlin yumruklayarak kornere uzaklaştırıyor.

72.DK: Aynı dakikada Gençlerbirliği takımı da ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. İrfan Can Kahveci oyundan çıkarken yerine Nizamettin Çalışkan giriyor.

72.DK: Fenerbahçe bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Emre Belözoğlu'nun yerine Diego'yu oyuna alarak kullanıyor.

69.DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Alper Potuk kaleci Johan Dahlin'den sıyrıldıktan sonra yerde kalıyor ve penaltı bekliyor ancak hakem Özgür Yankaya kendisini aldatmaya yönelik hareketi nedeniyle Alper Potuk'a sarı kart gösteriyor.

68.DK: Raul Meireles'in sağ kanattan yaptığı ortaya altıpas çizgisine yakın bir noktada sağ çaprazda iyi yükselen Moussa Sow'un kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

67.DK: Fenerbahçe karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Pierre Webo'nun yerine Caner Erkin'i oyuna alarak kullanıyor.

64.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Raul Meireles geçiyor. Meireles'in ortası ile penaltı noktasına yakın bir noktada sol çaprazda buluşan Mehmet Topal'ın gelişine sağ ayağı ile çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

63.DK: Ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Moussa Sow'un yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

60.DK: Pierre Webo'nun yerden pası ile penaltı noktasına yakın bir noktada topla buluşan Dirk Kuyt'ın gelişine sol ayağı ile çektiği şut savunmadan sekip kornere çıkıyor.

59.DK: Dirk Kuyt'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım'ın ortası kaleci Johan Dahlin'de kalıyor.

58.DK: Gençlerbirliği karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Sedat Bayrak'ın yerine Guido Kocer'i oyuna alarak kullanıyor.

56.DK: Dirk Kuyt'ın pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Raul Meireles'in yerden çektiği şut kaleci Johan Dahlin'de kalıyor.

54.DK: Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Raul Meireles'e kayarak sert müdahalede bulunan Doğa Kaya sarı kart görüyor.

53.DK: Raul Meireles'in Radosav Petrovic'e yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Uğur Çiftçi geçiyor. Uğur Çiftçi'nin ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor.

50.DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı golle karşılaşmada 1-0 öne geçiyor. Sol çaprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Alper Potuk, Hakan Aslantaş'ın yaptığı müdahale ile yerde kalıyor ve hakem Özgür Yankaya beyaz noktayı gösteriyor. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Emre Belözoğlu'nun çektiği şut kalenin sağ köşesinden ağlarla buluşuyor.

48.DK: Moussa Sow'un pası ile sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül'ün ortasını Ahmet Yılmaz Çalık kafayla uzaklaştırıyor.

46.DK: İkinci yarı Fenerbahçeli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


DEVRE ARASI


45.DK: İlk yarının bitmesinin ardından hakemle sözlü diyaloğa giren Sedat Bayrak sarı kart görüyor.

45.DK: Özgür Yankaya'nın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

45.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Emre Belözoğlu geçiyor. Emre Belözoğlu'nun ortasını ön direkte Bogdan Stancu kafayla uzaklaştırıyor

45.DK: Raul Meireles'in yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Pierre Webo son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak kaleci Johan Dahlin topu kornere uzaklaştırıyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ekleniyor.

43.DK: Doğa Kaya'nın orta sahadan gönderdiği uzun topa sol kanatta hareketlenen Uğur Çiftçi için ofsayt bayrağı kalkıyor.

42.DK: Dusko Tosic'in Alper Potuk'a yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Emre Belözoğlu geçiyor. Emre Belözoğlu'nun ortasını Gençlerbirliği savunması uzaklaştırıyor.

40.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Raul Meireles geçiyor. Meireles'in ortasına ön direkte altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Dirk Kuyt'ın kafa vuruşunu kaleci Johan Dahlin kornere çeliyor.

38.DK: Sol kanattan Dirk Kuyt'ın yaptığı orta ile penaltı noktası üzerinde buluşan Moussa Sow'un kafa vuruşu kaleci Johan Dahlin'de kalıyor.

38.DK: Raul Meireles'in pası ile sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım'ın ortasını savunma kafayla uzaklaştırıyor.

37.DK: Radosav Petrovic'in pası ile sol çaprazda kaleye yaklaşık 35 metre mesafede topla buluşan Dusko Tosic'in gelişine sol ayağı ile çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

36.DK: Gençlerbirliği yarı alanının ilk metrelerinde Emre Belözoğlu'na faul yapan Dusko Tosic pozisyonun ardından hakeme itirazlarda bulununca sarı kart görüyor.

33.DK: Ceza sahası dışından sol çaprazdan Emre Belözoğlu'nun ortası ile arka direkte buluşan Moussa Sow topu istediği şekilde kontrol edemiyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

30.DK: Mervan Çelik'in pası ile sol kanatta topla buluşan Uğur Çiftçi, Gökhan Gönül'den sıyrıldıktan sonra ortasını yapıyor ancak Michal Kadlec kafayla tehikeyi uzaklaştırıyor.

29.DK: Radosav Petrovic'in yerden pası ile sol kanatta buluşan İrfan Can Kahveci'nin ortasını Alper Potuk uzaklaştırıyor.

27.DK: Bogdan Stancu'nun kafayla indirdiği topla ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda buluşan Hakan Aslantaş için ofsayt bayrağı kalkıyor.

25.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Emre Belözoğlu geçiyor. Emre Belözoğlu'nun ortasını Gençlerbirliği savunması ön direkte uzaklaştırıyor.

24.DK: İrfan Can Kahveci'nin pası ile sol kanatta topla buluşan Dusko Tosic'in ortasını savunmada Michal Kadlec uzaklaştırıyor.

22.DK: Hafif sol çaprazda kaleye yaklaşık 30 metre mesafede topla buluşan İrfan Can Kahveci'nin çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

22.DK: Savunmadan seken topla ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Raul Meireles'in çektiği şut savunmadan dönüyor.

20.DK: Moussa Sow, Raul Meireles ile duvar pası yapmak istiyor ve ceza sahası içerisine hareketleniyor ancak Meireles'in pası hızlı gidiyor ve top kaleci Johan Dahlin'de kalıyor.

16.DK: Tedavisi saha dışında yapılan Michal Kadlec oyun alanına geri dönüyor.

14.DK: Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Mervan Çelik ile ikili mücadeleye giren Michal Kadlec rakibinin sert müdahalesi ile yerde kalıyor ve kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

12.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Emre Belözoğlu geçiyor. Emre'nin ortasına ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda yükselen Mehmet Topal için ofsayt bayrağı kalkıyor.

10.DK: Sol kanattan Uğur Çiftçi'nin yaptığı orta arka direkte bulunan Bogdan Stancu'ya geliyor. Stancu, Hasan Ali Kaldırım'dan sıyrıldıktan sonra sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

8.DK: Dirk Kuyt'ın topuk basını savunma uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda bulunan Raul Meireles'e geliyor. Meireles'in gelişine çektiği şut savunmadan dönüyor.

7.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına İrfan Can Kahveci geçiyor. İrfan'ın ortasını ön direkte Pierre Webo uzaklaştırıyor.

5.DK: Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Alper Potuk'a kayarak sert müdahalede bulunan Doğa Kaya hakem Özgür Yankaya tarafından sözlü olarak uyarılıyor.

3.DK: Emre Belözoğlu topsuz alanda kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

1.DK: Karşılaşma Gençlerbirliğili futbolcuların santra vuruşu ile başlıuyor.

- Fenerbahçe'de Caner Erkin bu maçta sarı kart görmesi durumunda gelecek hafta deplasmanda oynanacak Beşiktaş maçında forma giyemeyecek. Konuk ekipte ise sarı kart cezası sınırında herhangi bir futbolcu bulunmuyor.

- 6 hafta sonunda ligde 7 gol kaydeden Gençlerbirliği'nde ise Bogdan Stancu, Berat Tosun ve Uğur Çiftçi'nin 2'şer golü bulunuyor.

- Ligde geride kalan 6 haftada rakip filelere 7 gol bırakan Fenerbahçe'nin en golcü oyuncuları 2'şer golle Moussa Sow ve Pierre Webo. Caner Erkin de yaptığı 2 asistle bu alanda takımının lideri.
- 6 hafta sonunda elde ettiği 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 8 puan toplayan Gençlerbirliği ise ligin 9. sırasında yer alıyor.

- Geride kalan 6 haftada 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde eden Fenerbahçe topladığı 10 puanla ligin 6. sırasında yer alıyor.

- Geçen sezon ligde oynanan her 2 maçı da Fenerbahçe kazandı. Kadıköy'de oynanan maçı Emre Belözoğlu'nun attığı iki penaltı golü ile kazanan sarı-lacivertli ekip, Ankara'da oynanan maçı da Dirk Kuyt'ın attığı tek golle kazanmıştı.

- Fenerbahçe ile Gençlerbirliği bugüne kadar ligde 82 kez karşı karşıya gelirken bu maçların 39'unu Fenerbahçe, 14'ünü Gençlerbirliği kazandı, 29 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında sarı-lacivertli ekibin 142-86 üstünlüğü bulunuyor.

- Konuk ekip Gençlerbirliği'nde ise tek eksik isim sakatlığı bulunan Jean Jacques Gosso.

- Ev sahibi ekip Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalıları Bruno Alves ve Bekir İrtegün ile uzun süreli sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, kendi sahasında Gençlerbirliği'ni konuk ediyor. Saat 19:00'da başlayacak müsabakayı Özgür Yankaya yönetecek.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Derbi mağlubiyetini telafi etmeyi ve 12. adamına kendisini affettirmeyi hedefleyen Sarı- Lacivertliler, 3 eksikle bugünkü karşılaşmaya çıkacak. 

Cezalı Alves ile Bekir’den yoksun olan Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan diğer bir stoper Egemen de forma giyemeyecek. Konuk Gençlerbirliği’nde ise orta alanın önemli ismi Gosso, sakatlığı nedeniyle oynayamayacak.

FENERBAHÇE - GENÇLERBİRLİĞİ

STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 19.00
YAYIN: Lig tv - SPOR3.COM
HAKEM: Özgür Yankaya

MUHTEMEL 11'LER;

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Mehmet Topal, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Meireles, Emre, Alper, Dirk Kuyt, Pierre Webo, Moussa Sow

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan, Hakan, Ahmet, Tosic, Hikmet, Guido, Petrovis, Doğa, Nizamettin, Berat, Stancu

TEKNİK DİREKTÖR: İrfan Buz