Van Persie'ye forma darbesi

Van Persie'ye forma darbesi

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Blind Fenerbahçeli oyuncunun maç eksiğine dikkat çekti, Van Persie'ye İzlanda maçında yedek kulübesi göründü.

Kaptanlık pazubandını Robin Van Persie'den alan Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind, Fenerbahçeli futbolcuya bir darbe daha vurmaya hazırlanıyor. Galatasaraylı Wesley Sneijder'in başına geçen sene gelen şey bu kez Van Persie'ye olmuş, Van Gaal'ın kaptanlığı Sneijder'den aldığı gibi, Blind de Van Persie'nin bu görevine son verip Robben'i birinci kaptan yapmıştı.

Robin Van Persie'yi 3 Eylül'de İzlanda ve 6 Eylül'deki Türkiye maçlarının kadrosuna alan Danny Blind'in, yıldız golcüye görev vermeyi ise düşünmediği ortaya çıktı. Hollanda basınında yer alan ifadelerinde, "Van Persie ilk 90 dakikasını bu hafta sonu oynadı. Henüz tam olarak oynayamadı. Şimdi 11'e 11 maçlar yapacağız. İdmanlardan sonra kesin durumu belli olacak" dedi. Hollanda basını, Robin Van Persie'nin karşılaşmaya ilk 11'de başlamayacağını belirtti.   

Van Persie: Üzgünüm

Fenerbahçeli futbolcu ise hocasının kaptanlığı kendisinden almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Van Persie, "Artık kaptan olmadığım için üzgünüm. Ancak yardımcı kaptanlık görevi de kabulumdur. Kaptan olsam da olmasam da biz bir takımız ve bu işi birlikte başarmamız gerekiyor" diye konuştu. Öte yandan Blind oyuncunun kaptanlığın alınmasının ardından yaptığı açıklamalardan çok etkilendiğini belirterek, 'profesyonelce' yorumunu yaptı.

Türkiye maçı duygusal bir karşılaşma olacak

Ntvspor'a açıklamalarda bulunan Van Persie şöyle konuştu: "Türkiye maçı duygusal bir karşılaşma olacak. 2 maçı heyecanla bekliyorum. Önce İzlanda, sonra Türkiye... Benim için çok özel ve çok ilginç maç olacak. Türkiye'deki taraftarların ne kadar iyi olduğunu biliyorum. Ben de Milli Takım'daki arkadaşlarımı bu konuda uyardım. 1 puan İzlanda'dan 3 puan da Türkiye'den alacağız (gülerek)... Fenerbahçe'deki birkaç arkadaşımla konuştum. Geçmişte Türkiye ile birkaç maça çıktım."

Fenerbahçe'de harika bir ortam olduğunu vurgulayan Van Persie, "Yaşlı futbolcular daha çok deneyim sahibi. Gençlerle bu konuyu konuşup onları hazırlamak zorundayız. Antalyaspor maçı harika bir maçtı. Bitime 20 dakika kala rakibimiz maça ortak oldu. Sahamızda yaşadığımız ortam inanılmaz. Oynadığım ilk 90 dakikadan gerçekten memnunum. Mutluyum. Umarım bundan sonra üzerime koyacağım. Her futbolcu her maçta gelişebilir" dedi.

Van Persie, Spor Toto Süper Lig'in zorlu geçeceğini de ifade ederek "İyi bir lig. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un maçlarını izledim. Takımlar teknik olarak iyi. 3-4 tane güçlü rakibimiz var. Elimizden geleni yapıp kendimizi geliştirmek zorundayız. Şampiyon olmak istiyorum. Bazen asist yaparak, bazen de gol atarak takıma yardımcı olabilirsin. Elimden gelenin en iyisini yapacağım" şeklinde konuştu.

Milliyet