''Van Persie yedek kaldı çünkü...''

''Van Persie yedek kaldı çünkü...''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Molde maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Norveç'te Molde karşısında 2-0'lık sonuçla hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Pereira, Molde karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirtti.

Takım halinde gelişimlerini sürdürdüklerini vurgulayan Portekizli teknik adam, "Daha bilinçli oynuyoruz. Maç çok dengeliydi. Takım baskıyı daha iyi yapıyor. Ani atakları durdurma açısından başarılıydık. Önde basıp topa sahip olduk. Zorlu şartlarda, suni çimde, rüzgar ve yağmur altında iyi bir görüntüyle sahadan ayrıldık. Sahada iyi taraf bizdik ve 3 puanı hak ederek aldık" diye konuştu.

Vitor Pereira, Hollandalı futbolcusu Robin van Persie'yi saha koşullarından dolayı yedek bıraktığını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Van Persie son dönemde iyi oynuyor. Maç öncesi kendisiyle konuştum. Suni çimde oynayacağımızı ve Fernandao'nun karakteristik özelliğinin bu sert zemine daha uygun olduğunu söyledim. Fiziksel açıdan kendisi için bu sahanın zor olacağını konuştuk. Onu neden yedek oturttuğumu anladı. Takım ruhumuz çok güçlü. Oyuncularım kararlarıma saygı duyuyor ve kabul ediyor. Van Persie de takımı düşünüyor. Bundan sonra Fernandao da Van Persie de bu takımın parçası olmaya devam edecek."

Sarı-lacivertlilerin Fernandao'yla bulduğu golün asistini yapan Alper Potuk'un performansından çok mutlu olduğunu belirten Pereira, "Alper Potuk son derece kaliteli bir oyuncu. Sezon sonuna kadar ona ihtiyacımız var. Takımın önemli parçalarından birisi. Takımı için mücadele ediyor. İyi oynadığı için çok mutluyum. Ben kimseye bedavadan bir şey vermem. Alper kendi hakkıyla formayı alıyor" şeklinde konuştu.

Alper Potuk: "Takımın güveni artıyor"

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk ise zorlu hava ve zemin şartlarında kazandıklarını dile getirdi. Alper, rakibi iyi analiz ettiklerini anlatarak, "Zor saha ve hava şartları altında kazandık. Son 6-7 haftadır iyi bir gelişim içindeyiz. Takımın güveni artıyor. İnşallah öncelikle Avrupa Ligi'nde gruptan çıkacağız. Ligde de şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.