Vakıfbank Avrupa üçüncüsü oldu

Vakıfbank Avrupa üçüncüsü oldu

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü oldu.

Polonya'da düzenlenen CEV DenizBank Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Final Four'da Polonya'nın Chemik Police takımını 3-0 mağlup eden VakıfBank, Avrupa üçüncüsü oldu.

Szczecin kentindeki Azoty Arena'da dün oynanan yarı final maçlarında Unendo Yamamay Busto'ya 3-0 yenilen ev sahibi takım Chemik Police ile Eczacıbaşı VitrA'ya 3-1 mağlup olan VakıfBank, üçüncülük maçında karşı karşıya geldi. Rakibini 25-19, 25-21 ve 25-17'lik setlerle 3-0 mağlup eden VakıfBank, turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Karşılaşmaya tutuk başlayan VakıfBank, üst üste aldığı sayılarla rakibinin oyun düzenini bozarak ilk seti 25-19 kazandı. Başa baş geçen ikinci seti de 25-21 alan VakıfBank, rakibi karşısında 2-0 öne geçti. Üstün oyununu 3. sette de sürdüren VakıfBank, seti 25-17, maçı da 3-0 kazanarak turnuvada üçüncü oldu.

ECZACIBAŞI VİTRALI TARAFTARLARDAN DESTEK

Bu arada finalde Unendo Yamamay Busto ile karşılaşacak olan Eczacıbaşı VitrA'nın taraftarları, VakıfBank - Chemik Police maçında tribündeki yerini alarak VakıfBank'a destek oldu. Eczacıbaşı VitrA forması giyen taraftarlar, ellerinde Türkiye bayraklarıyla tezahüratlar yaptılar.

SALON: Azoty Arena
CHEMİK POLİCE: Werblinska, Bednarek-Kasza, Gelinka-Mongetale, Bjelica, Veljkovic, Kowalinska, Jagielo, Ongjenovic
VAKIFBANK: Gözde, Castro De Paula, Vasileva, Robin De Kruıjf, Milena Rasic, Güldeniz, Costangrande, Çağla
SETLER: 25-19 / 25-21 / 25-17