''Üzülmez futbolcunun dilinden anlıyor''

''Üzülmez futbolcunun dilinden anlıyor''

Gençlerbirliği'nin kaptanı Ahmet Çalık, açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında 3'te 3 yapan Gençlerbirliği'nin kaptanı Ahmet Çalık, bu başarıda teknik direktör İbrahim Üzülmez'in önemli paya sahip olduğunu söyledi.Genç teknik adam İbrahim Üzülmez yönetiminde adeta kimlik değiştiren başkent ekibinin kaptanı Ahmet, AA muhabirine bu süreci değerlendirdi.

Üzülmez'in "başarıya aç" bir teknik adam olduğuna dikkati çeken milli  stoper, "Çalışmayı çok seviyor. Bence en önemlisi futbolcunun dilinden anlıyor.  Çok iyi bir diyaloğumuz var" dedi.
 
Ahmet, yeni teknik direktörlerinin  takıma ilk olarak  öz güven kazandırdığını vurgulayarak, "Yaptığımız  toplantılarda, gol yediğimizde herkesin kafasının öne düştüğünü ve mental olarak  güçsüz olduğumuzu söyledi. İlk önce bize bunu aşıladı" ifadelerini  kullandı.Devre arasında takıma katılan tecrübeli futbolcuların da  başarıda rol oynadığına işaret eden 21 yaşındaki savunma oyuncusu, sözlerini  şöyle sürdürdü:"Ara transferde gelen Hleb, Selçuk Şahin ve Hakan Aslantaş  gibi tecrübeli oyuncular takıma sahip çıkıyor. Onların gelişi de bu mental sorunu  atlatmamıza yardımcı oldu. 3'te 3 yapmamızı kimse beklemiyordu   ama biz kendi  aramızda buna inanıyorduk. Aramızda takımdaşlık oluştu. Antrenmanlar çok güzel  gidiyor. Bunlar başarıyı getiren unsurlar."
 
 "Durduğumuzda alttakiler geliyor"
 
Ahmet, küme düşme hattıyla 8 puanlık farka ulaştıklarını ancak  henüz daha hiçbir şeyin bitmediğini vurguladı."Durduğumuz zaman  alttakiler geliyor" diyen Ahmet, "Bunun için durmamak gerekiyor. Motivasyonumuz  yerinde, inşallah bunun devamı gelir çünkü puan kaybettiğimiz zaman biliyoruz ki  alttaki takımlar yaklaşıyor. İnşallah bu şekilde devam eder ve puan farkını  açarız" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Az pozisyon veriyoruz"
 
 Son iki maçta gol yemediklerine dikkati çeken milli stoper, takım  savunmasını daha iyi yaptıklarının altını çizdi.Ahmet, yeni teknik  direktörlerinin de futbolculuk kariyerinde savunmada görev yaptığını  hatırlatarak, "Defansta neler yapmamız gerektiğini söylüyor. Savunmada beraber  hareket eder hale geldik. Artık iletişimimiz daha güçlü. Bunda Selçuk ağabeyin de  tabi çok büyük etkisi var. O da büyük tecrübe. İki maçta gol yemedik, hatta az  pozisyon verdik" diye konuştu.
 
"Birbirimizi seviyoruz"
 
Yakaladıkları güzel havayı sürdürmek istediklerini dile  getiren Ahmet Çalık, sözlerini şöyle tamamladı:"İnşallah böyle devam  eder. Sevgi olunca her şey ortaya çıkıyor. Biz gerçekten birbirimizi seviyoruz.  Galip gelince buradaki insanlar, taraftarımız mutlu oluyor. Takımda birlik ve  beraberlik havası var. İnşallah bu havayı bozmayız.   İlk yarıda bize  yakışmayan  bir performans ortaya koyduk. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ligde  kalacağımıza inanıyoruz."