'Uzaylı' Messi rekora doymuyor !

'Uzaylı' Messi rekora doymuyor !
Güncelleme:

'Uzaylı' Messi, Valencia maçında da kahramanlıklarına devam etti...

Barcelona formasıyla 21. yüzyıla tek başına damgasını vuran Lionel Messi, son Valencia maçında kahramanlıklarına devam etti. Kariyerinde toplamda 500. golünü kaydeden 28 yaşındaki futbolcu, ‘uzay’ yıldızı tanımlarını adeta ispatladı, bütün rekorlara imzasını attı

Barcelona’da 2004 yılından bu yana gösterdiği performansla efsaneler arasına girmekle kalmadı, büyük bir tarihe imzasını attı. Katalan kulübün, tarihinde en büyük yıldız olarak adını kayıt ettiren Arjantinli futbolcu, kariyerindeki 500. golü Valencia filelerine bıraktı.
 
Kral Kupası yarı final ilk maçında önceki gün Valencia’ya hat-trick yaparak, 7-0’lık zaferde başrolü oynayan Messi, Barcelona’da 436. golünü attı.
 
Barça kariyerinde 37. kez hat-trick yapan ve bunların 23’ünü Camp Nou’da gerçekleştiren 28 yaşındaki oyuncu, Valencia’ya 4. kez bu acıyı yaşattı ve hiçbir hat-trick başarısında penaltıdan gol bulmadı.

Bu zamana kadar Barcelona için 509 resmi maça çıkan Messi, 436 gol 164 asistle, toplamda 600 gole doğrudan etki yaptı. Müthiş bir rekor kıran Leo Messi, aynı süreçte Arjantin Milli Takımı için 49, Arjantin U20 takımı için 14 ve Arjantin U23 takımı için de 2 gol kaydetti. Özel maçlar da hesaba katıldığında Messi’nin Barça rakamları, 614 maçta 485 gol, 194 asist olarak yükseliyor.
 
Sezonun yıldızı
Bu sezon 29 resmi maçta 27 gol 10 asist yapan Messi’yi 2 aylık sakatlıkta durduramadı. Kendini hemen toparlayan Arjantinli yıldız, 2016’da da rüzgarını devam ettirdi. 9 maçta 11 gol ve 4 asistle takımının en etkili ismi olan Messi, herkesi büyü lemeyi sürdürdü.
 
27
Barcelona bu sezon arka arkaya 27 maçtır kaybetmiyor. Bu süreçte 22 galibiyet, 5 beraberlik alan Katalanlar, 2010-11’deki 28 maçlık rekora çok yaklaştı.
 
Barça’nın yıldızları

Barcelona’da bu sezon elde edilen başarılarda hücum 3’lüsü ön plana çıkıyor. 2015 yılında 5 kupa kazanarak tarihe geçen Katalanlarda Messi-Suarez-Neymar 3’lüsünün performansı büyük beklenti yaratıyor.
 
Bu sezon resmi gol sayısını 35’e çıkaran Suarez başta olmak üzere Messi’nin 24 ve Neymar’ın 21 golü bulunuyor. Ayrıca 3 Şubat 2016 itibariyle Barça, bu sezon 105. resmi golünü filelere bırakarak kırılması güç bir rekora imza attı.
 
‘En iyilerle oynuyorum’

Barcelona ile 6 aylık yasağın ardından sahalara hızlı dönen Arda Turan, 8 resmi maçta 3 asist yaptı. Valencia ile oynanan Kral Kupası mücadelesinde 90 dakika sahada kalan ve son golde Suarez’i golle buluşturan Arda, İspanya basınına değerlendirme yaptı.
 
En iyilerle oynadığının altını çizen milli yıldız, “En iyilerle oynadığım için çok mutluyum. Topu kazanıyoruz ve daha sonra Messi, Suarez ve Neymar kolay olanı yapıyor. Biz onlar için çalışıyoruz orta sahada” diye konuştu.
 
Valencia’ya karşı 7 gol atmalarını da değerlendiren 29 yaşındaki futbolcu, “Valencia’ya karşı 7 gol bulmak harika. Çok mutluyum. Dünyanın en iyi forvetleriyle beraber oynuyorum” yorumunu yaptı. Arda Turan, “Şampiyonlar Ligi’nde büyük maçlar bizi bekliyor. Çok iyi oynuyoruz ve umut ediyorum finallere ulaşan taraf olacağız” ifadelerini kullandı.

Milliyet