Ünal Aysal'dan transfer tüyoları !

Ünal Aysal'dan transfer tüyoları !

Galatasaray'ın TTNET ile imzaladığı spornsorluk töreninde Ünal Aysal transfer hakkında konuştu..

Galatasaray ile TTNet arasında Türk Telekom Arena'da taraftarın hizmetine sunulacak WİFİ hizmeti hakkında sponsorluk töreni düzenlendi. Akıllı stadyum projesini tanıttıklarını ifade eden Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Taraftar ve misafirlerimize yüksek hızlı internet hizmeti sunacağız" dedi. Aysal toplantının sonunda ise futbolla ilgili sorulara yanıt verdi.

Aysal, Süper Kupa'da oynayacakları Fenerbahçe maçının Soma için oynanmasının gerilimi azaltabileceği hakkındaki bir yorum üzerine değerlendirme yaparken, "Spor içinde tansiyonu olan bir olay, adrenalin yükselmeleri her zaman yöneticilerde de oyuncularda da olur. Bu vesileleri iyi kullanmalıyız. Ülkemizin zaten etrafında yaşanan politik sorunlardan dolayı sürekli bir tansiyon içindeyiz. Sporda bunu asgariye indirmek yöneticilerin görevi. Kişilerin kızgınlıkları kenara bırakılıp toplum için  düşünmeli ve çalışmak zorunda olduğumuz bir dönemdeyiz. Artık daha fazla gerilime müsaade etmeyecek şekilde davranmalıyız. Bunu da büyük bir samimiyetle söylüyorum" dedi.

Bir soru üzerine transferde geç kalındığını düşünmediğini ifade eden Aysal, bu döneminde herkes tatil yaparken kendilerinin gece gündüz bunla uğraştıklarını ifade ederken, "Aslında güçlü bir takımımız var, ekibimiz güçlü ve zengin. Ama hocamızın yeni taktiği ve düşüncesi kalabalık ekiple çalışmak yerine daha sınırlı bir ekiple çalışmak. İki ekip yaratmak ve bunların dışında kalanlara başka kulüplerde şans tanımak yönünde.. Biz de bunu destekliyoruz. Takımda yer bulmasını düşünmediğimiz oyunculara diğer kulüplerde bu şansı bulması için yardımcı oluyoruz. Zaman konusuna katılıyorum ama 15-20 gün var transfer için, o kadar sıkışık dönemde değiliz. Hocamızın eksik gördüğü mevkiilerde oyuncuların satın alınması ve kiralanması için son derece dikkatli davranıyoruz. Yanlış yapmaya tahammülümüz ve hakkımız yok. Rakamlarda da çok dikkatliyiz. Sadece Galatasaray değil, Avrupa'nın bütün büyük takımları UEFA'nın sıkı kontrolünde. Bize verilen mali direktifler içinde kalmak zorundayız. Biz bu oyuncuyu beğendik hemen yarın alma lüksüne maalesef sahip değiliz" ifadelerini kullandı.

"Ocak ayı transfer politikasında bir yanlış yaptığınızı düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Aysal şu yanıtı verdi; "Her yiğidin yoğurt yiyişi, her hocanın da politikası var. Mancini çok iyi hocaydı ama gelir gelmez yabancı sorunuyla karşılaştı ve acele olarak bunu çözmeye çalıştı, o günkü transferi onun onayı ile yaptık biz yönetim olarak bu işlerle meşgul olmadığımız için kendi istekleriyle yaptık. Ocak ayında transfer edilen birkaçı başarılı oldu ve takımdalar, diğerleri yeni hocanın sistemine uymadıkları için oynayamıyorlar, kötü oyuncu oldukları için değil. Bizim en iyi oyuncumuz Sneijder, Inter'de yer bulamadı, çünkü teknik direktörün sistemine uymadı. Diğer oyuncuları da böyle görmeliyiz. kötü oyuncu oldukları için değil, hocanın sistemine uymadıkları için oynamıyorlar. Transfer yaz çiz tahtası değil".

Tarık Çamdal transferi hakkında da konuşan Aysal, "Hocanın Tarık Çamdal için talebi oldu ve karşılamaya çalıştık ama kulübü değerlendirmelerini başka türlü yapıyor. Bizim sınırlarımız son derece belli. Financial Fair Play sınırlarında bazı kararlar alıyoruz, bazı rakamların üzerine çıkamıyoruz. Bu ticari bir olay, uyuşuruz uyuşmayız son güne kadar belli olmaz. Ama bugün için Tarık Çamdal konusunda söyleyebileceğim müspet bir şey yok" dedi.

Forma sponsorluğu konusundaki bir soruya da yanıt veren Aysal, bunun en önemli konulardan biri olduğunu ve tüm yönetimin ilgili olduğunu ifade ederken, "Muhtelif adaylar var ve muzakereler yapılıyor. Mevsim açılmadan ya da mevsim başına yetiştirmek istiyoruz ama ticari bir olay tabii, tek başımıza bunu gerçekleştiririz diyemem. Ama elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu son derece önemli bir imkan. Bu sene bir kriz yaşandı. Biz son güne kadar forma sponsorluğunun devam edeceğini düşündük. Sponsorumuz ise son güne kadar süreyi kullandı ve devam etmeyeceğini daha sonra söyledi. Gecikmeli bir karar oldu ama telafi etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.