Ukraynalılar Çakır'ın kararlarını beğenmedi !

Ukraynalılar Çakır'ın kararlarını beğenmedi !

Cüneyt Çakır'ın Porto lehine çaldığı iki penaltı, Ukrayna basını tarafından ağır kararlar olarak nitelendirilirken, uzatma süresi de eleştirildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Cüneyt Çakır'ın yönettiği Shakhtar Donetsk-Porto maçında büyük çekişme yaşandı. Çakır'ın iki kez penaltı kararı verdiği mücadele 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Cüneyt Çakır ilk olarak maçın ilk yarısında durum 0-0 iken Kucher'in Brahimi'ye yaptığı müdahaleyi penaltı olarak yorumlarken, penaltı atışını kullanan Brahimi'nin vuruşunu Shakhtar kalecisi çıkardı. 89'da Çakır bir kez daha penaltı noktasını gösterdi, Porto bu kez Martinezle golü buldu durumu 2-1'e getirdi  ve ardından uzatmalarda bulduğu golle bir puanı kurtardı.

Ev sahibi ekip cephesinde ise Çakır'ın kararları eleştirildi. Ukrayna basını Portekiz ekibi lehine iki penaltı çalan Türk hakemin kararlarının doğru olmadığını savundu. İlk pozisyonda Brahmi'nin kendini yere bıraktığı öne sürülürken, ikinci penaltı kararında ise topun yakın mesafeden Shakhtarlı oyuncunun eline çarptığı ifade edildi. Karşılaşmanın sonuna dört dakika ekleyen Çakır'ın, konuk ekibe ikinci golü bulabilecek yeterli süreyi sağladığı eleştirisi de yapıldı.