Ufuk Sarıca'dan Beşiktaş taraftarına çağrı

Ufuk Sarıca'dan Beşiktaş taraftarına çağrı
Güncelleme:

Beşiktaş Sompo Japan ile anlaşan Ufuk Sarıca hedeflerini anlattı.

Türkiye Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka ile geçirdiği başarılı 4 sezonun ardından "Yuvam" dediği Beşiktaş Sompo Japan ile anlaşan Ufuk Sarıca hedeflerini DHA'ya anlattı.

"HER MAÇI KAZANMAYA ADAY BİR TAKIM YARATACAĞIZ"
2007 yılında kısa bir dönem koçluk yaptığı Beşiktaş'a 2016 yılında geri dönen Ufuk Sarıca "Öncelikle çok mutluyum. Burada hep beraber gelecek sezon ve sonraki sezonlar ile ilgili çok umutluyuz. Kolay bir yol değil, oldukça zorlu bir yola çıkıyoruz. 9 ya da 10 tane yeni oyuncu ile başlayacağız sezona. Öncelikli hedefimiz en kısa sürede takım olabilmek. Bizde bunun için gerekli çalışmalara başladık. Biz sezon boyunca Beşiktaş'a yakışır mücadele eden. Sahada hiçbir zaman mücadeleyi bırakmayan, son topa kadar mücadelesini devam ettiren ve her maçı kazanmaya aday bir takım yaratacağız. Şuan ki çalışmalardan da çok mutluyum. Bir an önce sabırsızlıkla sezonun başlamasını bekliyoruz" diye konuştu.
 
"OYNADIĞIMIZ HER KULVAR DA BAŞARIYA VE EN YUKARIYA ADAY OLMAMIZ LAZIM"

Beşiktaş Sompo Japan ile hedeflerinin her zaman en yukarısı olduğu belirten başarılı koç şunları söyledi:
"Hedefimiz her zaman en yukarısı. Benim kendi şahsi düşüncelerimde her zaman böyle olmuştur. Hep zirveyi hedeflerim. Ayrıca Beşiktaş gibi büyük bir markanın Sompo Japan ile birleşip Basketbolda yukarıları hedeflemesi lazım. Tabiiki kısa sürede bunu yapabilirmiyiz bilmiyorum ama orta uzun vadede mutlaka şampiyonluk telaffuz etmemiz lazım. Oynadığımız her kulvar da başarıya ve en yukarıya aday olmamız lazım. Önce bunlara aday olmamız lazım gerisi zaten gelir"
 
"İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ"

Pınar Karşıyaka ile çalıştığı 4 sene boyunca 1 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1'de Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu kazanan Ufuk Sarıca, Siyah Beyazlı kulüp ile bu başarıların ne zaman geleceği ile ilgili olarak da "Pınar Karşıyaka ile çok güzel 4 sene geçirdik. Biz orada şampiyonluğa 3'üncü sezonun sonunda ulaşmıştık. Orada ayrıca iskelet kadroyu koruyarak ve hep üzerine koyarak ilerlemiştik. Burada bir tane yanıldığımız bir şey var o da her sene değişen kadrolar, değişen koçlar. Biz bu durumun yani sürekliği değişikliğin sıkıntısını ülke olarak da çekiyoruz. Bizim öncelikle bu istikrarı yakalamamız lazım. Ama kısa vadede gerek Avrupa'da , gerek Türkiye Ligleri'nde o hedeflere ve kupalara ulaşmaya çalışacağız. Ama inşallah bu süreyi azaltırız. Sonuçta ben şunun sözünü veriyorum. Her yerde, her kulvar da o mücadeleyi verecek bir Beşiktaş olacak" şeklinde konuştu.
 
"TARAFTAR BİZİM İTİCİ GÜÇÜMÜZ OLACAK"
Beşiktaş Sompo Japan takımının maçlarını bu sene Akatlarda oynayacağını hatırlatan Ufuk Sarıca, Siyah Beyazlı  taraftarlara da mesaj yolladı. Sarıca "Taraftarımızın bana güvendiği gibi bende onlara güveniyorum. Bütün takımım ile berber burada Akatlarda dolu tribünler ile birlikte oynamak istiyoruz. Onlar bizim itici gücümüz olacaklar. İyi günümüzde de onlarla beraber kötü zamanımızda da yine taraftarımız ile beraber olacağını düşünüyorum. İnşallah güzel ve uğurlu bir sezon olur" ifadelerini kullandı.