UEFA'ya şok baskın !

UEFA'ya şok baskın !

FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun başı Panama Belgeleri ile derde girdi.

Şampiyonlar Ligi yayın haklarının ‘offshore’ şirketlere verilmesinde usulsüzlük yaptığı iddialarının ardından polis, UEFA genel merkezine baskın yaptı

Birçok devlet başkanının da aralarında olduğu, dünyanın önemli isimlerinin vergi cennetlerindeki gizli hesaplarını gösteren Panama Belgeleri’nin zor durumda bıraktığı son kişi, FIFA’nın yeni başkanı Gianni Infantino oldu. Infantino’nun ismi, 2006’da yöneticisi olduğu UEFA’nın, Şampiyonlar Ligi’nin yayın haklarının satışı için yapılan bir anlaşmada imzası bulunduğu için gündeme geldi. Belgeler, Şampiyonlar Ligi’nin Ekvador’daki televizyon haklarının 111 bin dolara alınıp kısa süre sonra 311 bin 170 dolara Teleamazonas adlı kanala satıldığını gösteriyor. Infantino’nun bu anlaşmalardaki rolü, özellikle FIFA’da reform isteyenleri ve İngiliz milletvekillerini harekete geçirdi ve konuyla ilgili bir soruşturma başlatılması talep edildi. FIFA Etik Komitesi bir soruşturma açılmasıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, Infantino ise “UEFA’nın ve benim yanlış bir şey yaptığımı gösteren bir kanıt yok” dedi.

Belgeler inceleniyor 
İsviçre polisi de, Infantino’nun Şampiyonlar Ligi televizyon yayın haklarının ‘offshore’ şirketlere verilmesinde usulsüzlük yaptığı iddialarının ardından UEFA genel merkezine baskın yaptı. UEFA’dan yapılan açıklamada, “UEFA ve aracı şirketler arasında yapılan sözleşmeleri incelemek üzere ofisimize ziyarette bulundu. Konuyla ilgili belgeler paylaşılıyor” denildi.