UEFA Yılın Futbolcusu ödülü Ronaldo'nun

UEFA Yılın Futbolcusu ödülü Ronaldo'nun
Güncelleme:

2015-2016 sezonu "UEFA Avrupa'da Yılın En İyi Futbolcusu" ödülü, Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo'nun oldu.

2015-2016 sezonu "UEFA Avrupa'da Yılın En İyi  Futbolcusu" ödülünü, Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo  kazandı.

Monaco'daki Grimaldi Forum'da gerçekleştirilen UEFA Şampiyonlar Ligi  grup kura çekiminin ardından, Real Madrid'den Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale  ile Atletico Madrid'den Antoine Griezmann'ın aday gösterildiği ödül, sahibini  buldu.
 
UEFA'ya üye 54 ülkeden gazetecilerin katıldığı oylama sonrasında  rakiplerini geride bırakan Ronaldo, Avrupa'da 2015-2016 sezonunun en iyi  futbolcusu seçildi.
 
Portekiz Milli Takımı ile 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mutlu  sona ulaşan Ronaldo, bu sezon 6. kez verilen ödülü 2013-2014 sezonunun ardından  2. defa kazanma başarısı gösterdi. Ödülü daha önce Barcelona'dan Arjantinli  Lionel Messi (2) ile Andres Iniesta ve Bayern Münih'ten Fransız Franck Ribery  kazanmıştı.
 
Kadınlarda ise yılın futbolcusu ödülüne, oylamada Amandine Henry ve  Dzsenifer Marozsan'ı geride bırakan Norveçli Ada Hegerberg layık görüldü.