''Türkiye'de bu kadar popüler olduğumu bilmiyordum''

''Türkiye'de bu kadar popüler olduğumu bilmiyordum''

Federer, Türkiye'de tenisin ve kendisinin bu kadar popüler olduğunu bilmediğini belirtti.

Dünyaca ünlü İsviçreli raket Roger Federer, Türkiye'de tenisin ve kendisinin bu kadar popüler olduğunu bilmediğini belirterek, "Sabırsızlıkla maçların başlamasını bekliyorum" dedi.

TEB BNP Paribas İstanbul Open tenis turnuvası için İstanbul’a gelen dünya tenisinin yaşayan efsanesi Federer, turnuva öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yeni ülkelere, yeni şehirlere gitmenin çok heyecan verici olduğunu belirten Federer, “Ben İstanbul ile ilgili çok güzel şeyler duydum. Ziyaret etmek istediğim şehirlerden birisiydi. İnsanlar çok dostça. Maçları büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım tenisseverler arenayı dolduracaktır. Büyük bir keyif aldım İstanbul’dan. Uzun bir hafta olacak ve kalabildiğim kadar kalacağım. Buraya tenis oynamak için geldim. Vakit bulursam da şehri gezmeye çalışacağım” dedi.
 
"DÜNYANIN EN İYİ TENİSÇİLERİNİN GELMESİ ÖNEMLİ"
Bir ülkede popüler olup olmadığını bilmenin zor olduğunu belirten Federer, “Benim için zor olan bir şey. Bir ülkede ben ne kadar popülerim bunu bilmek çok zor. Bu rakamları duyduğum zamana çok heyecanlı olduğunu söyleyebilirim. Burada da çok tenis turnası yapıldığını biliyorum. Dünyanın en iyi tenisçilerinin buraya geliyor olması çok önemli. Tenisseverleri görmek, desteklerini duymak çok ilginç olacak. Bunu sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.
 
"ÖZGÜVENE İHTİYACIM VAR"
Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda büyük bir özgüvene ihtiyacı olduğunu söyleyen Federer, “Baktığınız da toprak zemin açısından sezonun başındayız. Sert zeminlerde oynuyoruz son dönemlerde. Mümkün olduğu zaman çok antrenman yaparak toprak zemine kendimi hazırlamayı düşünüyorum. Fransa Açık Tenis Turnuvası’nı da büyük bir özgüvene ihtiyacım var. İnşallah burada bunu yakalamak istiyorum. Nadal son birkaç yılda en önemli favoriler. Geçmiş yıllara göre formu eskisi gibi olmasa da mağlup etmesi zor bir rakip olacak” şeklinde konuştu.
 
"O BAŞARI MÜTHİŞTİ"
Kazandığı Fransa Fransa Açık’ın hatırlatılması üzerine ise Federer, “Kazanmak için kaç defa daha fırsatım olur bilmiyorum ama yaptığım o başarı müthiş bir başarıydı. O anı dün gibi hatırlıyorum. Kariyerimdeki en unutamadığım sayılardan bir tanesidir o sayı. Benim ilk 2003 yılında kazandığım Grand Slam ve Avustralya’da 1 numaraya ulaşmış olmam da unutulmaz anlardı” dedi.
 
"UMARIM FİNALDE DIMITROV İLE KARŞILAŞIRIM"
Turnuvaya katılan dünya 11 numarası Dimitrov hakkında da açıklamalarda bulunan Federer, “Çok iyi tenis oynayan birisi. Hala önünde önemli bir mesafe var. Doğru kararları verecek olursa önümüzdeki aylarda ilk 5’e girme konusunda ciddi bir şansı olduğunu düşünüyorum. Ortaya koyduğu performansı beğeniyorum. Umarım finalda karşılaşırız. Çok iyi bir maç olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
 
"BAYRAĞI DALGALANDIRMAK MÜTHİŞ BİR DUYGU"
Kariyerindeki başarılar hakkında önemli açıklamalarda bulunan İsviçreli raket, "Olimpiyatlar çok da alışkın olduğumuz bir şey değil. 4 yıl da bir düzenleniyor. Rio’da raket sallayacak olursam 5. kez olimpiyatlarda korta çıkacağım. Bu fırsat 4 yılda bir ayağınıza geliyor. Elde etmiş olduğum zaferler benim kariyerim açısından çok önemliydi. Ülkemin bayrağını dalgalandırmak çok müthiş bir duygu. Olimpiyat bana çok şey öğretti. Davis Cup ise önemli mücadelelerden birisi. Takım olarak da son derece önemli. Kendimi çok rahat hissediyorum çok iyi bir ekipteyim. Öncelikle takım gelir felsefesiyle yaklaşıyorum Davis Cup mücadelelerine. Fransa’da büyük baskı altında zaferi elde ettik. Çok güzel bir duyguydu. Grand Slam’ler ise aşağı yukarı 2 hafta sürüyor. Kendinize çok dikkat etmeniz lazım. Kendinizi iyi dindiriyor olmanız lazım. Odağınızı kaybetmemeniz gerekiyor. Bazen maçlar çok uzayabiliyor. Buna alışmanız lazım. Yıl boyunca Grand Slamlerde kariyerimiz en önemli anlarından bir tanesi” ifadelerini kullandı.
 
"MARSEL ÇOK DOSTÇA BİRİ"
Milli raket Marsel İlhan hakkında da konuşan Federer, “Çok dostça birisi Marsel. Birkaç defa da konuştuk. Türk tenisini bildiğimi söyleyemem. Giderek popüler olduğunu söylüyorum. İnşallah bu turnuva ile bilgi sahibi olacağım” dedi.
 
Öte yandan Roger Federer, basın toplantısı sonrası 14 yaşındaki Baran Cengiz ile bir gösteri maçı yaptı ve açılış vuruşunu gerçekleşti.

İlk 4 seribaşı raketin açılış turunu bay geçtikleri TEB BNP Paribas İstanbul Open'da, ana tablo maçları bugün başladı. 17 Grand Slam şampiyonluğu bulunan ‘Ekselansları’ lakaplı Federer, ilk kez geldiği İstanbul’da 1 numaralı seri başı olduğu Koza WOS Arena’daki turnuvada ilk maçını Marsel İlhan - Jarkko Nieminen galibiyle 29 Nisan Çarşamba günü oynayacak.