Türkiye ve Rusya dostluk maçı oynayacak

Türkiye ve Rusya dostluk maçı oynayacak

Türkiye A Milli Takımı, Rusya ile 21 Ağustos Çarşamba günü bir dostluk maçı yapacak.

A Milli Takımımız, FIFA Dünya Kupası 2018 Elemeleri’nde oynayacağı Hırvatistan maçı öncesi 31 Ağustos’ta FIFA Dünya Kupası’na 2018 yılında evsahipliği yapacak Rusya ile karşılaşacak. Antalya’da oynanacak müsabakanın başlama saati önümüzdeki günlerde açıklanacak.

A Milli Takımımız Rusya ile tarihte 17 kez karşı karşıya geldi(15 maç Sovyetler Birliği’ne, 2 müsabaka Rusya’ya karşı). A Milli Takımımızın 3 galibiyet aldığı bu karşılaşmalarda Rusya sahadan 14 kez galibiyetle ayrıldı. İki ülke en son 22 Nisan 1998’de Moskova’da karşı karşıya gelmiş ve Rusya sahadan 1-0 galibiyetle ayrılmıştı. Ayrıca; A Milli Takım, 31 Ağustos’taki rakibi Rusya’yı en son 20.04.1994’te Bursa’da oynanan hazırlık maçında konuk etmişti. Böylelikle; A Milli Takımımız, yaklaşık 22 sene sonra Rusya’yı kendi evinde ağırlamış olacak.

PUTIN GELEBİLİR

Rus uçağının düşürülmesi olayından sonra diplomatik kriz oluşan Rusya ile normalleşme sürecine giren Türkiye’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’i bu maça davet etmesi bekleniyor.