Türk vatandaşı olduğu için pişman değil

Türk vatandaşı olduğu için pişman değil

Ukrayna asıllı milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, Türkiye'de daha huzurlu, mutlu ve değerli bir insan gibi hissettiğini söyledi.

Singapur'daki Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda elde ettiği 4 altın madalyayla Türk spor tarihine geçen Viktoria Zeynep Güneş, Türkiye'ye gelme kararını vermenin kolay olmadığını ancak geldikten sonra dönmeyi hiç düşünmediklerini anlattı.

"Ukrayna ile Rusya arasındaki sorunlar yüzünden ülkede çok huzurumuz kaçmıştı" diyen Viktoria, "Bu yüzden Türkiye'den gelen teklife sıcak baktık. Karar aşamasında zorlandık. Önümüzde 2 seçenek vardı; ya kalacaktık ya da gidecektik. Gitmeyi seçtik" diye konuştu.

- "Türk insanını sevmek hiç zor değil"

Türk vatandaşlığına geçtiği için pişman olmadığını, kendisini Türkiye'de daha huzurlu, mutlu ve değerli bir insan gibi hissettiğini dile getiren 17 yaşındaki milli yüzücü, "Türk insanını sevmek hiç zor değil çünkü herkes çok sıcakkanlı ve iyi. Ayrıca, iskender, kebap ve baklavaya hastayım" şeklinde görüşlerini aktardı.

Dünya şampiyonluğundan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Viktoria, "Sportif açıdan bakarsanız nerede şampiyon olduğunuzun bir önemi yok, başarı her zaman başarıdır. Öte yandan burada her türlü imkan var. Birlikte çok daha güzel başarılar kazanacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

1-20150903154507.jpg

200 metre kurbağalama ile 200 metre karışıkta altın madalya alabileceğini bildiğini, 50 ve 100 metrelerin ise kendisi için de sürpriz olduğunu anlatan Viktoria, "Birinci geldiğimi görünce çok şaşırdım ve mutlu oldum" değerlendirmesinde bulundu.

- "Var gücümle çalışmaya devam edeceğim"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile buluşmasının iyi geçtiğini vurgulayan genç yüzücü, kabulün ardından Ankara Kalesi'ni gezdi.

Şampiyonadaki sonuçlarla ilgili güzel tepkiler anlatan Viktoria, "Bakan Bey, başarılarımdan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi ve bana 'sana her şey helal' dedi. Ben de tüm bu emeklerin karşılığını vermek için var gücümle çalışmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Bundan sonraki hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu kaydeden Viktoria Zeynep Güneş, Ukrayna'daki yüzme camiasıyla aralarında kırgınlık olmadığını, Dünya Şampiyonası'ndan sonra oradan da birçok tebrik telefonu aldığını söyledi.

Geçen yıl Türk vatandaşlığına geçirilen Ukrayna asıllı milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, 25-30 Ağustos tarihlerinde Singapur'da düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda, 50, 100 ve 200 metre kurbağalama ile 200 metre karışıkta altın madalya kazanarak, Türk spor tarihine geçmişti.