Türk Telekom'a darbe !

Türk Telekom'a darbe !
Güncelleme:

Türkiye Basketbol Ligi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Türk Telekom'u 89-88 yendi.

Türkiye Basketbol Ligi'nde Türk Telekom, sahasındaİstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 89-88 yenildi.

Türk Telekom, karşılaşmaya hem hücumda hem de savunmada çok istekli ve etkili başladı. Roll, Rakovic ve Evren Büker'in sayılarıyla kontrolü eline alan başkent ekibi, 2. dakikayı 9-0 önde geçti. Dış atışlardan Roll, pota altından da Rakovic ile sayılar bulmaya devam eden Türk Telekom, 6. dakika içinde farkı 13 sayıya (20-7) kadar çıkardı. Yaptığı sert savunmayla rakibini hataya zorlayan Ankara ekibi, Johnson'ın da skora katkı yapmasıyla ilk çeyreği 27-15 üstün bitirdi.

2. periyodun ilk bölümünde rakibinin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Jenkins, Vujacic ve Dusan Cantekin'in basketleriyle 9-0'lık seri bularak 13. dakikada farkı 3 sayıya indirdi: 27-24. Roll ile hücumdaki suskunluğuna son veren Türk Telekom, savunmasında Dusan Cantekin-Wright ikilisini durdurmakta zorlanınca, İstanbul temsilcisi, 16. dakika içinde 35-33'lük skorla ilk kez öne geçti. Hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşayan rakibi karşısında Balazic ve Jenkins ile skor üreten İstanbul Büyükşehir Belediyespor, farkı giderek açtı ve soyunma odasına 47-38 önde gitti.

3. çeyreğe İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Jenkins, Türk Telekom ise Roll'un 3 sayılık basketiyle başladı. Sert savunmasının yanı sıra Vujacic'in 3 sayı çizgisinin gerisinden attığı art arda basketlerle 11-3'lük seri yakalayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 23. dakikada farkı 17 sayıya kadar çıkardı: 41-58. Rakibinin kötü bir yüzdeyle oynadığı bu dakikalarda pota altında Stephenson'u etkili kullanan konuk takım, 27. dakikaya 70-52 üstün girdi ve çeyreği 78-63 önde tamamladı.

Türk Telekom, 4. periyoda yüksek yüzde yakalayarak girdi. Valters ve Evren Büker ile 3 sayı çizgisinin gerisinden, Johnson ve Ümit Sonkol ile de pota altından basketler bulan Türk Telekom, bulduğu 23-7'lik seriyle 38. dakikada 86-85'lik skorla yeniden öne geçti. Son dakikaları büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Jenkins'in basketiyle öne geçen rakibi karşısında Valters ile bir basket daha bulan Türk Telekom, son 11 saniyeye 88-87 üstün girdi. Jenkins'in serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarla skor üstünlüğünü eline alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, rakibinin son hücumdan yararlanamamasıyla karşılaşmadan 89-88 galip ayrıldı.