''Türk futbolcular kendini yıldız sanıyor''

''Türk futbolcular kendini yıldız sanıyor''

Van Basten, Hollanda ile Türkiye arasında oynanacak maç hakkında konuştu..

Marco van Basten, geçen sezon AZ Alkmaar'da teknik direktörken strese dayalı yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle kendi isteği ile yardımcı antrenör oldu.

Al Jazeera'nin haberine göre; Basının ilgisinden bunaldığını söyleyen ve bu nedenle özel röportaj vermeyen van Basten antrenman sonrasında Hollanda ile Türkiye arasında oynanacak kritik maç hakkında konuştu.

Efsane golcü, eksik oyuncuları nedeniyle Hollanda'yı zor bir maçın beklediğini söyledi.

Hollanda Milli Takımı'nda da dört yıl görev yapan van Basten, ne olursa olsun Amsterdam Arena'da oynanacak maçta Hollanda'nın sahadan galibiyetle ayrılacağını inandığını belirtti.

Hollanda'nın grupta üçüncü sırada bulunmasının şaşırtıcı olduğunu ifade eden van Basten, Türkiye maçının ülkesi için çıkış maçı olabileceğinin altını çizdi.

AZ Alkmaar'da Marco van Basten ile çok iyi bir ikili olduklarını belirten teknik direktör John van der Brom da Cumartesi günü oynanacak maçta eksiklerine rağmen Hollanda'nın galibiyete yakın taraf olduğunu düşünüyor.

İstanbulspor'un yaptığı yıldız transferlerinden biri olarak 1995-96 sezonunda Türkiye'de top koşturan van der Brom, Türkçe 'Hoşgeldiniz' diyerek antrenman öncesinde bizi karşıladı.

Hollanda ve Türkiye'nin beklemediği şekilde grupta geriye düştüğünü belirten van der Brom, Hollanda'da Robben ve van Persi'nin, Türkiye'de de en beğendiği oyuncu olan Arda Turan'ın yokluğunun önemli olduğunu söyledi. Hollanda'nın bu maçta en önemli kozunun Galatasaraylı Wesley Sneijder olacağını ifade etti.

Sneijder'i çok küçük yaşlarından bu yana tanıdığını dile getiren van der Brom, Sneijder'in hızlı düşünmesi, attığı şutlar ve etkili paslarıyla mükemmel bir oyuncu olduğuna vurgu yaptı.

'Türk futbolcular kendilerini yıldız sanıyor'

Türk futbolunun en büyük sorununun, Türk futbolcuların kendini çok büyük yıldız sanması olduğunu belirten Hollandalı teknik adam, bu nedenle takım oyununda sorunlar yaşandığını savundu.

Altyapıda başarı için burada yetişen oyuncuları A takımda oynatmak gerektiğini söyleyen van der Brom, genç futbolculara güvenerek, onlara şans vermek gerektiğini belirtti. Hollanda altyapısının başarısının da bu olduğunu ifade etti.

İstanbulspor'da en iyi anlaştığı Türk oyunculardan birinin Hamza Hamzaoğlu olduğunu söyleyen Hollandalı futbol adamı, Galatasaray'ın başına geçen eski takım arkadaşına başarı dileklerini iletti