Türk Boksör Fırat Arslan, Ünlü Alman Antrenör Sdunek İle Anlaştı

Türk Boksör Fırat Arslan, Ünlü Alman Antrenör Sdunek İle Anlaştı

16 Ağustos’ta Almanya’nın Erfurt kentinde Kübalı dünya şampiyonu Hernandez ile ringe çıkacak olan Türk boksör Fırat Arslan, dünyaca ünlü Alman antrenör Fritz Sdunek ile anlaştı.

- 16 Ağustos’ta Almanya’nın Erfurt kentinde Kübalı dünya şampiyonu Hernandez ile ringe çıkacak olan Türk boksör Fırat Arslan, dünyaca ünlü Alman antrenör Fritz Sdunek ile anlaştı.

Geçtiğimiz günlerde boksu bırakarak Ukrayna’da politikaya atılan dünya şampiyonu Witali Klitschko’nun boşa çıkan antrenörü Alman Fritz Sdunek, ile anlaşan Arslan, dün itibarıyla çalışmalarına başladı. Konu hakkında basın danışmanı Vedat Alyaz aracılığıyla bir açıklama yayımlayan Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, Sdunek’in dünyaca ünlü bir köşe adamı olduğunu belirterek, "Kendisi çok tecrübeli ve başarılı bir antrenör olarak tarihe adını yazdırmıştır. Dünyanın en büyük maçlarında köşe adamlığı yapmıştır. Yirmiye yakın dünya şampiyonunu dünya profesyonel boks arenasına kazandırmıştır. Çıkacağım bu maçta benim için çok önemlidir. Böylesi bir müsabakada Sdunek’ten çok şey öğreneceğime ve tecrübelerinden yararlanacağıma inanıyorum" dedi.

ALYAZ: "HEDEFİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONLUK KEMERİNİ YENİDEN KAZANMAK"

Arslan'ın basın tanışmanı Vedat Alyaz ise konuyla ilgili olarak, "Aynı kadroyla devam ediyoruz. Yalnız bu ekibe Fritz Sdunek gibi bir dünya devini ekleyerek güçlendirmenin Fırat’a büyük katkıları olduğuna inandığımız için böyle bir karar vardık. Hedefimiz dünya şampiyonluk kemerini yeniden kazanmaktır ve bu doğrultuda gözümüzü budaktan sakınmıyor, bunun için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde başka bir ihtiyaç görürsek çekinmeden gidermeye hazırız. Dünyanın en iyi antrenman salonlarından birisi olan ve Fırat’ın bizzat kendisine ait salonda çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Mükemmel bir antrenman ve çalışma ortamına sahibiz, hiçbir eksiğimiz yok. Altın kemeri yeniden ülkemize kazandırmak için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız" şeklinde konuştu.

İHA