Türk atletlerden Sırbistan’a protesto !

Türk atletlerden Sırbistan’a protesto !
Güncelleme:

Sırbistan'ın başkentinde yapılacak şampiyonanın ani bir kararla bir hafta ileriye kaydırılıp başka bir kente alınması Türk atletleri isyan ettirdi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta 16-18 Eylül tarihlerinde yapılacak 26'ıncı Balkan Masterler Atletizm Şampiyonası'nın ani bir kararla bir hafta ileriye kaydırılıp başka bir kente alınması Türk atletleri isyan ettirdi. Uçak biletlerini alıp otel rezervasyonlarını yapan 120 Türk sporcu şampiyonaya katılmama kararı aldı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta 16-18 Eylül tarihleri arasında, 12 ülkeden yaklaşık 1400 sporcunun katılımıyla gerçekleşmesi beklenen 26’ıncı Balkan Masterler Atletizm Şampiyonası’na hazırlanan Türk atletler bugün alınan bir kararla şok yaşadı.

Sırbistan Atletizm Federasyonu’nun, bir hafta ileriye kaydırılan organizasyonun 23-25 Eylül tarihlerinde Belgrad’a 200 kilometre mesafedeki Novisad kentine yapılacağını bildirilmesi master atletlerin tepkisine yol açtı. Türkiye’yi temsilen yarışmaya katılacak master sporcular binlerce Euro zarara uğratıldıklarını belirterek Balkan Atletizm Federasyonları Birliği, Uluslararası Atletizm Federasyonu ve Sırbistan Atletizm Federasyonu’nu kararı kınayan mail ve telefon yağmuruna tuttu.

“SPORCULARIMIZ MAĞDUR DURUMDA”

Türkiye’nin (BAMA) Balkan Masterler Atletizm Birliği’ndeki temsilcisi milli atlet Ercan Özkan, “Aniden alınan bu karar hepimizi şoke etti. Uluslararası bir organizasyona bir ay kala yer ve tarih değişikliği kabul edilemez Şampiyonaya katılacak atletlerimizin yüzde 90’ı uçak biletlerini aldı, otobüsleri ayarladı, otel rezervasyonlarını yaptırdı. Zaten çoğu emekli olan sporcularız mağdur durumda. Bu nedenle ülke olarak şampiyonaya katılmama kararı aldık. Ancak birkaç kişi bireysel olarak katılırsa bir şey diyemeyiz” dedi.

İZAK (İzmir Atletizm Kulübü) Başkanı ve master atlet Avukat Aycan Kurtcan ise yaşananları skandal olarak değerlendirdi. “Balkan Masterler Atletizm Şampiyonası’nın 26 yıllık geçmişinde böyle bir skandal yok” diyen Aycan Kurtcan, şunları söyledi:

“Sırbistan Federasyonu yarışmaya bir ay kala tarih ve şehir değişikliğini yaptığını bildiriyor. Bu uluslararası bir skandaldır. Bir yıl önce hangi ülkede, altı ay önce hangi şehirde ve hangi tarihte düzenleneceği ilan edilen bir organizasyonda kafaya göre değişiklik yapılamaz.

Onlarca atletin, binlerce Euro zarara uğrayacağına aldırmadan yapılan bu değişiklik Sırbistan Federasyonu açısından utanç vericidir. Amatör bir ruhla, sadece atletizm yapmak, uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil ederken farklı ülkelerden atletlerle keyifli anlar paylaşarak, güzel anılar biriktirmek için bu yarışmalara katılıyoruz.

Ve tüm masraflarımızı kendi cebimizden ödüyoruz. Bu nedenle uğradığımız zararı önemsemek ve hesabını sormak zorundayız. Ortada ne bir felaket, ne de organizasyonun ertelenmesini gerektirecek bir neden var. Bu nedenle durumu protesto eden ve hukuki haklarımızı savunacağımızı bildirdiğimiz dilekçeleri hem Sırp Federasyonuna hemde BAMA’ya gönderdik. Zararımızın karşılanması durumunda yarışmalara katılabileceğimizi, aksi takdirde Türkiye’den yaklaşık 120 sporcunun katılmayacağını bildirdik. Master atletler olarak Türkiye Atletizm Federasyonu’ndan da destek bekliyoruz.”