Tur Londra'ya kaldı !

Tur Londra'ya kaldı !

Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında Vicente Calderon Stadı'nda Atletico Madrid, Chelsea'yi ağırladı.

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Atletico Madrid sahasında Chelsea ile 0-0 berabere kaldı. Ciddi gol pozisyonunun yaşanmadığı karşılaşmanın en önemli anı Chelsea kalecisi Petr Cech’in sakatlanmasıydı.

33’te Suarez’in direği sıyırarak çıkan topu ilk yarının en önemli tehlikesi oldu. Arda Turan’ın 60’ta girmesiyle hareketlenen oyunda Atletico yine de yakaladığı cılız pozisyonunları değerlendiremedi. Lampard 64’te Arda’nın bileğine basınca sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Aynı oyuncu 74’te topu eliyle aldı. Ama ona ikinci sarı yerine Gabi ile Mikel’e kart çıkınca bu iki oyuncu da cezalı duruma düştü.

Aslında geceye damga vuran Jose Mourinho’nun taktik anlayışı oldu. Felsefesini gol yememek üzerine kuran Portekizli hoca, yine bir Şampiyonlar Ligi yarı finali olan 2010’daki Barcelona-Inter maçında İtalyan ekibine oynattığı savunma oyununu bu kez Chelsea’ye oynattı ve başarılı oldu. O gün bu anlayışla Inter’i finale taşıyan Mourinho’nun bu kez bu hedef için önünde bir 90 dakika daha olacak.

Şampiyonlar Ligi’nde bu gece yarı final ilk maçında Real Madrid sahasında Bayern Münih’i ağırlayacak, 21.45’teki mücadele Smart Spor’dan ekrana gelecek.