Tugay Kerimoğlu Galatasaray'ı bombaladı !

Tugay Kerimoğlu Galatasaray'ı bombaladı !

Tugay Kerimoğlu; kendi kariyeri, Galatasaray ve Türkiye'deki futbol sistemi hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Uzun yıllar İngiltere'de üst seviyede futbol oynayan Ada basınına konuşan Tugay Kerimoğlu,artık yardımcı antrenör olarak çalışmayacağından emin olduğunu vurguladı. 

TÜRKİYE'DE HER ŞEY SKORA ENDEKSLİ

Açıklamalarına sisteme dair eleştirileriyle devam eden Tugay, "Stres fark etmez, bu futbolun bir parçası. Eğer başarılı olacaksınız, yüzleşmek gerektiğini öğrendim. Teknik direktörlerimi dinledim ve hepsinden bir şeyler edindim. Mark Hughes, Graeme Souness, Fatih Terim, hepsinin yaklaşımları farklıydı ancak hepsi bu noktaya geliyor. 8 ay boyunca Roberto Mancini ile çalıştım. Sezon sonunda takım oturmuş ve iyi gözüküyordu ancak ne olacağını asla bilemezsiniz. Kulübün sabrı yok. Türkiye'de, her sene şampiyonluğu kazanmak zorundasınız. Başarının tek ölçüsü bu. İngiltere'de ise durum, daha çok teknik direktörün düşündüğü; felsefesi ile alakalı. Blackburn'deyken bir sezonda evimizde 10 maç kaybettiğimizi hatırlıyorum, menajerin kovulmasını isteyen kimse olmamıştı. Türkiye'de, her şey skorbordla alakalı. Bu kültürel bir şey, Türkiye'de kalbimizle düşünüyoruz" dedi.

ALİ SAMİ YEN HEP ''ÖZEL'' KALACAK

2010 yılında yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın "özel" olduğunu kaydeden Tugay, Türk Telekom Arena Stadı ile ilgili de, "Herhangi bir yerden tamamen farklı bir atmosfer var. Yeni stat Emirates'e benziyor ancak taraftarlar aynı ve her zaman olduğu gibi takımlarının arkasında duruyor" dedi.