Tribüne Yenikapı ruhu

Tribüne Yenikapı ruhu

Deplasman yasağının kalkmasında Cumhurbaşkanı’nın büyük payı olduğunu söyleyen Kılıç, “Umarım iyi bir sınav vereceğiz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesinde Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'na çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kılıç, "Sporun amacı birlik, beraberlik, farklı renkler altında centilmence ve dostça mücadele. Sporun birleştirici gücünü ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşanan süreçte 7 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımızın önderliğinde iktidarı, muhalefetiyle tüm Türkiye bir araya geldi. Deplasmanda misafir seyirciye dönük önlemin, 7 Ağustos birlikteliğinden sonra kaldırılması gündeme geldi. Federasyon ve kulüpler de buna destek verdi" diye konuştu.

"GELECEĞE DOĞRU BİR İVME"
Yasağın kalkmasıyla ilgili süreç hakkında bilgi veren Bakan Kılıç, "Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da bu yönde düşünceleri oldu. Yani 'Bunu artık normale döndürelim' şeklinde telkinleri ve destekleri oldu. Hakikaten farklı bir sürece girdik. Bunu da fırsat olarak geleceğe taşıyacağız. İnşallah ilk uygulama bugün oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yapılacak. Ümit ediyorum geleceğe doğru bir ivme getirir. İyi sınav verileceğine inanıyorum" dedi.

"BEN DE MAÇTA OLACAĞIM"
Bakan Akif Çağatay Kılıç, kulüp başkanları ile maçta olacağını belirterek, "Emniyet güçlerimiz tedbirlerini alıyorlar. İnşallah kullanmaya ihtiyaç olmaz. Şunun bilinmesi gerekiyor. 15 Temmuz gecesi farklı renklerde değil, hepimiz Türk bayrağının altında bu milletin geleceği için bir araya geldik. Darbecilere, teröristlere, FETÖ terör örgütüne karşı birleştik" açıklamasını yaptı.

DOPİNGLE MÜCADELEDE ÖRNEK ÜLKEYİZ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, olimpiyat ve dopingle mücadele konusunda da önemli mesajlar verdi. Bakan Kılıç, "2012'de çok ciddi bir travma ve artçı şoklarını yaşadık. 2016'ya hazırlanırken 'dopinge sıfır tolerans' dedik ve Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın örnek gösterdiği ülkelerden biri olduk" şeklinde konuştu.

BAZI İNCELEMELER OLACAK
Rio'da ilk kez bazı branşlarda kota aldıklarını ifade eden Bakan Akif Çağatay Kılıç, "En geniş branş katılımını sağladık ve 8 madalya ile döndük. Beklediğimizin altında kaldığımız branşlar da oldu. Bazı dallarda gerekli incelemeler yapılıyor. Bunların sonuçları da olacak" ifadesini kullandı

Takvim