Trabzonspor'da yeni model !

Trabzonspor'da yeni model !

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Trabzonspor'da yeni bir üzerinde duruluyor.

Trabzonspor’da büyük bir hayal kırıklığıyla biten sezonun ardından yeni planlar devreye sokulmaya çalışılıyor. Hem yaraları sarmak hem de başarılı günlere dönmek isteyen bordo-mavililerde yeni bir futbol sisteminin kurulması amaçlanıyor.

Karadeniz temsilcisinde son 7 yılda 3. kez göreve gelen Ersun Yanal, futbol konularında tek hakim olacak ve futbol sistemini kuracak. Buna göre son dönemde futbol literatürüne giren ‘antrenör takımı’ modeli uygulanması hedeflenecek.

Türkiye’de son dönemde Başakşehir, Beşiktaş ve Torku Konyaspor’da tamamen teknik direktörün sistemine uygun yapılan hamlelerle gelen başarılar Trabzonspor için yol ışığı olacak.

Bordo-mavili kulüpte, yaz döneminde yapılacak transferler, kurulacak futbol anlayışı, taktik sistem ve tesislerin düzeni gibi konular teknik heyetin talepleri doğrultusunda kurgulanacak.

Yanal’ın transfer politikası tamamen kendi sistemine göre kurulacak. Yeniden bir sayfa açmak isteyen Karadeniz ekibi, sıfırdan başlayıp, Yanal ile çok iyi bir proje kurmanın peşinde.

Öte yandan, gelecek sezonunun kulübün 50. yılı olması da ekstra bir motivasyon sağlıyor. Akyazı Stadı’na da geçecek olan bordo-mavililer, eski gücüne kavuşmak istiyor.

‘İnandığım için buradayım’

Trabzonspor’da üçüncü kez teknik direktörlük görevine getirilen Ersun Yanal, transfer raporu doğrultusunda çalışıyor. Dün kentten ayrılarak, transfer için çalışacak olan Yanal, güzel günlerin camiayı beklediğini söyledi.

Tecrübeli teknik adam, kulübe güvendiğini belirterek, “İnandığım bir iş için buradayım. Belki de inanmasam  burada olmazdım. Çünkü Trabzon’un gücüne inanıyorum” dedi.  Kulübün başarısı için birlik, beraberliğin önemli olduğunu vurgulayan Yanal, “Medyasıyla, camiasıyla, futbolcusuyla, yönetimiyle ve çalışanıyla birliktelik sağlayacağız. Bir hak edişi hak etmek için çalışmalarımıza başladık. Uzun ve zor bir yolculuk olacak” diye konuştu.

Trabzonspor’da 3. dönemine başlayan Ersun Yanal, futbol takımında karar merkezi olacak.

Milliyet