Trabzonspor'da çöküş sürüyor

Trabzonspor'da çöküş sürüyor

Spor Toto Süper Lig’de son 3 haftayı puansız kapatan Trabzonspor’da çöküş sürüyor.

Galatasaray ve Torku Konyaspor maçlarında bariz hakem hatalarıyla karşı karşıya kalan Karadeniz ekibinde saha dışı etkenlerde çöküşün nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 7 haftasında Torku Konyaspor ile oynadığı karşılaşmaya acil çıkış maçı olarak bakan Trabzonspor bu karşılaşma sonrası da yıkıldı. Rakibine 2-1’lik skorla kaybeden bordo-mavililer üst üste 3. yenilgisini alırken evinde ise 2 kez kaybetti. Oynadığı 7 maçta 3’er galibiyet ve mağlubiyet alan Trabzonspor 1 beraberlik elde ederken zirve yarışında 11 puan kaybederek büyük bir yara aldı.
 
HAKEM HATALARI ÇÖKÜŞÜN NEDENLERİ ARASINDA İLK SIRADA
Trabzonspor’un son haftalarda yaşadığı bariz hakem hataları ise can sıkmaya başladı. Galatasaray maçında Cüneyt Çakır’ın, bariz penaltıyı çalmaması ve Torku Konyaspor maçında ceza sahası dışında yaşanan olayı ceza sahası içinde değerlendiren Süleyman Abay’ın penaltı kararı bordo-mavili takıma karşı yapılan bariz hakem hataları olarak ön plana çıktı. Hakemlerden sürekli şikayetçi olmak durumunda kalan Trabzonspor’da başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bundan sonraki tavrı ise merakla bekleniyor.
 
ŞOTA, “HAKEMLER NEFES ALMAMAMIZI İSTEMİYOR”
Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, Cüneyt Çakır gibi Süleyman Abay’ın da Trabzon’da oynanan maçlarda aynı tutumu sergilediklerin belirterek, “Ligde iyi bir gidişatımız vardı bazı hakemler yönetimi bunu engelledi. Hakemler nefes almamızı istemiyor. Bir adaletsizlik var. 6 hakem var ve sahada olup biteni göremiyor. İki hafta önce lider olacak olan takımın bugün geldiği noktaya bakın“ ifadelerini kullandı.
 
ŞOTA YÖNETİM İLE GÖRÜŞECEK
Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, son 3 haftada kaybedilen 9 puan sonrası başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacak. Öncelikle Sportif Direktör Süleyman Hurma’nın fikrini alacak olan teknik direktör Şota Arveladze, milli ara olması nedeniyle de bu görüşmeyi kısa zamanda gerçekleştirip yol haritasını belirleyecek. Dün maç sonrası gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Hakemi bir tarafa bırakalım. Kendimizi konuşalım. Üçte üç yapıyorsak ne kadar seviliyorsak sevilelim bir sorumluluk alacağız. Trabzonspor üç maçı üst üste kaybedecek bir kulüp değil. Ne gerekiyorsa yaparız. Bunu konuşacağız. Kimsenin bu kulübün geleceğiyle oynamaya hakkı yok” diyerek istenmesi halinde ayrılabileceğinin sinyallerini vermişti.
 
HACIOSMANOĞLU RADİKAL KARARLAR ALABİLİR
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray maçında Cüneyt Çakır’ın yönetimin ardından Süleyman Abay’ın da aynı tutumla maç yönetmesi ve üst üste kaybedilen puanlar nedeniyle radikal kararlar almayı planladığı öğrenildi. Hacıosmanoğlu’nun önümüzdeki günlerde TFF’de görevli yönetim kurulu üyeleriyle yapacağı görüşmenin ardından alacağı kararları kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.