Trabzonspor'da 12 milyonluk kriz

Trabzonspor'da 12 milyonluk kriz

Trabzonspor Yönetimi, Ersun Yanal’ın neredeyse tüm yabancı oyuncuları değiştirme kararı sonrası yeni bir sorunla baş başa kaldı.

Trabzonspor Yönetimi, Teknik Direktör Ersun Yanal’ın takımda istemediği yabancıların gönderilememesi durumunda yaklaşık 12 milyon liralık bir faturayla karşı karşıya kalacak.

Yanal’ın verim alamadığı gerekçesiyle neredeyse tüm yabancıları değiştirme kararı yönetimi yeni bir sorunla baş başa bıraktı. Bordo-mavili yönetim, en az 6 ay sürecek sakatlığı nedeniyle Portekizli Bosingwa’nın sözleşmesini dondurma konusunda girişimlerde bulunurken, Yanal’ın Medjani ve Cardozo dışındaki yabancıların satılmasını istediği öğrenildi. Watford’dan kiralanan Belkalem’in sezon sonunda bırakılacağı, Constant, Yatabare ve Waris için de formül arandığı bildirildi.

Özellikle takımın en sorunlu yabancısı olan Gineli Kevin Constant’ın yıllık ücretinin fazlalığı hem bu oyuncunun elini güçlendiriyor, hem de bordo mavilileri zora sokuyor. İtalyan devi Milan’dan 2.5 milyon euro bonservis bedeliyle  alınan Constant, takımın en fazla kazanan yabancılarından biri durumunda bulunuyor. Trabzonspor’un bu 3 oyuncuyu elden çıkaramaması durumunda kasasından sadece önümüzdeki sezon için 4 milyon 200 bin euronun üzerinde para çıkacak. Bordo mavililer, gelecek yıl için 12 milyon lira ekstra ödeme yapmak zorunda kalacak.