Trabzonspor'a Kevin Constant müjdesi

Trabzonspor'a Kevin Constant müjdesi

Trabzonspor'da, lisans çıkartılamadığı için UEFA'ya ismi bildirilemeyen Constant, son anda listeye dahil edildi.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda sahasında Rostov ile yapacağı ilk maçın hazırlıklarını tamamlarken, lisans çıkartılamadığı için UEFA'ya ismi bildirilemeyen Gineli oyuncu Kevin Constant'ın, son anda listeye dahil edildiği bildirildi.

Teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olarak gerçekleştirilen antrenmanda UEFA'ya gönderilen oyuncu listesinde yer alan futbolcular katıldı.

Kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da antrenmanı izledi. Antrenman başlamadan önce teknik direktör Vahid Halilhodzic ile saha kenarında bir süre sohbet eden başkan Hacıosmanoğlu, daha sonra Boşnak teknik adam ile orta alanda bulunan futbolcuların yanına giderek onlarla tek tek tokalaştı. Hacıosmanoğlu, futbolculara burada kısa bir konuşma da yaptı.

Bordo-mavili futbolcular, basına açık bölümde ısınma hareketlerinin ardından 5'e 2 pas çalışması yaptılar. Antrenmanın son bölümünde de taktik çift kale maç yapıldığı öğrenildi.

Constant müjdesi
Daha önce yabancı kontenjanı nedeniyle lisans çıkartılamadığı için UEFA'ya ismi bildirilemeyen Gineli oyuncu Kevin Constant'ın, son anda listeye dahil edildiği bildirildi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, 18 Ağustos itibarıyla futbolcu Souleman Bamba’nın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiği, fesih işlemlerinin tescil edilmesi ve oyuncunun yabancı kontenjanından düşürülmesi için gerekli başvurunun TFF'ye yapıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Akabinde Kevin Constant’ın tescilini sağlayabilmek için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan, futbolcunun Uluslararası Transfer Sertifikası’nın talep edilmesi istenmiş ve oyuncunun tescil işlemlerinin tamamlanabilmesi için başvuruda bulunulmuştur. Ayrıca teknik ekibimizin, yabancı oyuncumuz Florent Malouda konusunda, UEFA Avrupa Ligi kadrosundan çıkarılması yönündeki talebi, bize UEFA Avrupa Ligi 2012-2015 Dönemi Talimatı’nın 18.14 maddesindeki hakkın kullanılabilmesi kapısını açmıştır."

Bu gelişme üzerine kulübün, tescil işlemleri tamamlanan Kevin Constant’ın UEFA Avrupa Ligi listesine dahil edilmesi ve yarın oynanacak FK Rostov maçında forma giyebilmesi konusunda girişim başlattığına değinilerek, "Akşam saatlerinde TFF ve UEFA’dan gelen onay doğrultusunda yarın oynanacak FK Rostov maçında Kevin Constant da takım kadrosundaki yerine almıştır" değerlendirmesinde bulunuldu.

Sabah forma giyemeyeceği düşünüldüğü için Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde bir antrenman gerçekleştiren Costant, akşamki çalışmada da yer aldı. Halilhodzic, bu futbolcuya takımdan ayrı olarak kısa bir koşu yaptırdı.

DHA