Trabzonspor Akyazı Stadı'na geçiyor

Trabzonspor Akyazı Stadı'na geçiyor

Trabzonspor, 9 Aralık'ta oynanacak Adanaspor maçıyla Akyazı Stadı'na geçecek.


Şampiyonluklar yaşadığı Avni Aker Stadı'na veda eden Trabzonspor, 9 Aralık'ta oynanacak Adanaspor maçıyla Akyazı Stadı'na geçecek. 
Yapımında son aşamaya gelinen Akyazı Stadı, Türkiye'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ilk spor tesisi olma özelliğinin yanı sıra, birçok özelliğiyle de ilkleri barındırıyor. Toplam 41 bin 461 koltuk kapasitesine sahip olan Akyazı Stadı'nda; 2 bin 954 VIP, 196 protokol, 282 basın ve 80 engelli koltuğu bulunuyor. 
Stadın çatısında, yaklaşık 6 bin 500 ton çelik kullanıldı. Stadyumun çatısında, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip akıllı çatı olarak bilinen, 'Smart Roof' sistemi bulunuyor. Bu özellik dünyada beşinci, Türkiye'de ise ilk olacak. 
 
Akyazı Kompleksi'nde yan tesisler büyük oranda tamamlanırken, stadın içerisinde ise son çalışmalar gerçekleştiriliyor. Tribün bölümünün önemli kısmının tamamlandığı Akyazı'da, hibrit çim uygulamasında da sona yaklaşıldı. Saha zemininde bir yandan hibrit işlenirken, diğer yandan da tamamlanan bölümlerde son rötuşlar yapılıyor.
Trabzonspor yönetimi, Akyazı Stadı'nı devralmadan önce eksikleri gözlemlemek amacıyla bir ekip görevlendirdi. 18 Aralık 2016'da yapılması planlanan resmi açılış öncesi stadı devralacak olan bordo mavililer, varsa stattaki eksikleri tespit edecek.
Öte yandan Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 11 haftada 38 sarı kart gören ve son oynanan Antalyaspor maçını 8 sarı kartla tamamlayan Trabzonspor'da, cezalı sınırına dayanan oyuncu sayısı artıyor. 
Bordo-mavililerde son olarak 4 sarı karta ulaşan Uğur Demirok, Antalyaspor maçında cezası nedeniyle görev yapamamıştı. 3'er sarı kartla sınırda olan Mehmet Ekici ve Okay'ın da Antalyaspor maçında kart görmesiyle iki oyuncu da ligin 12'inci haftasında oynanacak Gençlerbirliği maçında takımda yer alamayacak. 
Trabzonspor'da 3'er sarı kartı bulunan Durica, Onazi ve Bero da sarı kart ceza sınırına dayanan isimler oldu. Bordo mavililerde artan kart sayısı teknik heyeti de harekete geçirirken, bu konuda oyuncuların uyarıldığı belirtildi.
 

LigTV